Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Nu kan Google Lens identifiera dina hudproblem

Har du ett konstigt utslag eller irritation kan Google Lens nu hjälpa dig hitta vad det kan vara.

Skrivet av / 2023-06-21 - 11:18
Nu kan Google Lens identifiera dina hudproblem

Google Lens har länge varit ett bra sätt att identifiera vad det är du tittar på. Vad är det för blomma? Vilken hundras är det? Vad heter monumentet du står framför på semesterresan? Det är bara att ta en bild så letar Google rätt på svaret. Och nu har den fått ett nytt användningsområde.

När man plötsligt hittar prickar, rodnader eller utslag så kan det vara lite svårt att beskriva dem med ord så att man kan googla sig fram till vad det kan vara. Därför har Google Lens nu en funktion som letar efter hudbesvär. Det är bara att ta en bild på besvären så får man upp liknande bilder att jämföra med, och förhoppningsvis en beskrivning av vad det heter.

Google understryker att detta endast är en informativ tjänst som inte ska tas som en diagnos. Är man orolig ska man naturligtvis uppsöka vården. Tjänsten uppges dessutom endast fungera i USA, men vi fick ganska bra resultat när vi provade.

Illustration: Google

Betydligt intressantare och potentiellt mer noggrant är ett liknande projekt från Google Health, kallat DermAssist. Där är det tvärtom, det finns inte tillgängligt i USA, men är godkänt som ett Class 1 Medical Device i EU! Det är än så länge i testfasen, men man kan anmäla sig som frivillig att prova verktyget.

Google Health DermAssist hittar du här

Här är en video från Google IO när de pratar om tjänsten

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

OnePlus Watch 2 presenterad i Barcelona

Come on, Barbie, let's go party

Här är Xiaomi 14 och Xiaomi 14 Ultra

Torka inte mobilen i ris

Får din gamla Samsung-mobil Galaxy AI?

Xiaomi + Leica = sant

Enorm läcka avslöjar allt om ny toppmobil

Slut på webappar på hemskärmen

Returerna ökar för Vision Pro

Kunder rekordnöjda med Galaxy S24

Sömnapné-varning i Samsung Health

Populär smartklocka från Huawei blir grön

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen