Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Nu kan du gå med i X-utmanaren Threads

Har du ruttnat på Musks nycker med X finns nu Threads här som alternativ

Av / 2023-12-18 - 12:35
Nu kan du gå med i X-utmanaren Threads

I somras öppnade Metas egen miniblogg-sajt Threads. Detta uppenbarligen som ett svar på kaoset på gamla Twitter där användarna och annonsörerna hoppar av i en strid ström. Men här i Europa har användare inte kunnat gå med då tjänsten inte följde EU-lagen, men nu ska det vara åtgärdat och tjänsten har därför öppnat även för skandinaviska användare.

Tjänsten påminner i mycket om gamla Twitter, då den i första hand handlar om textinlägg. Men man kan naturligtvis lägga till bilder och video, med dubbla gränsen för antal tecken och längd på video jämfört med X. Det är i första hand tänkt som ett ställe för konversationer, där man startar ”trådar”, snarare än privat kommunikation. Däremot saknas än så länge funktioner för att tagga trådarna med ämnen, som hashtags på X och Instagram.

Gränssnittet är avskalat och fokuserat på konversationer. (Skärmbild: Threads)

För att gå med i tjänsten rekommenderas att använda mobilappen för Android eller iOS. Webbversionen är än så länge inget vidare. Har man redan ett Instagram-konto kan man direkt flytta över sin användarprofil och lägga till alla konton man följer där. Finns de ännu inte på Threads får man en notis när de skapar sitt konto. Det är också enkelt att dela inlägg mellan Instagram och Threads. Tjänsten är väldigt avskalad så det ska bli kul att se om den tar fart eller inte.

Här hittar du Threads.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Xiaomi släpper Flip-konkurrent

Google själva ligger bakom enorm läcka

HMD Skyline oväntat cool mobil

Youtube hittar låten du nynnar på

Nästa Sony-mobil kan sakna viktig kamerafunktion

OnePlus redo för en kall sommar med heta produkter

Läcka om Google Pixel 9

Slut på ensamrätt för Apple Pay

Flytta fotona från Google till iCloud

Apple Vision Pro-försäljningen i USA är praktiskt taget "död"

Äntligen hastighet i Google Maps

Samsung gör nya och bättre vikbara med AI

Rulla till toppen