Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Nu kan du gå med i X-utmanaren Threads

Har du ruttnat på Musks nycker med X finns nu Threads här som alternativ

Skrivet av / 2023-12-18 - 12:35
Nu kan du gå med i X-utmanaren Threads

I somras öppnade Metas egen miniblogg-sajt Threads. Detta uppenbarligen som ett svar på kaoset på gamla Twitter där användarna och annonsörerna hoppar av i en strid ström. Men här i Europa har användare inte kunnat gå med då tjänsten inte följde EU-lagen, men nu ska det vara åtgärdat och tjänsten har därför öppnat även för skandinaviska användare.

Tjänsten påminner i mycket om gamla Twitter, då den i första hand handlar om textinlägg. Men man kan naturligtvis lägga till bilder och video, med dubbla gränsen för antal tecken och längd på video jämfört med X. Det är i första hand tänkt som ett ställe för konversationer, där man startar ”trådar”, snarare än privat kommunikation. Däremot saknas än så länge funktioner för att tagga trådarna med ämnen, som hashtags på X och Instagram.

Gränssnittet är avskalat och fokuserat på konversationer. (Skärmbild: Threads)

För att gå med i tjänsten rekommenderas att använda mobilappen för Android eller iOS. Webbversionen är än så länge inget vidare. Har man redan ett Instagram-konto kan man direkt flytta över sin användarprofil och lägga till alla konton man följer där. Finns de ännu inte på Threads får man en notis när de skapar sitt konto. Det är också enkelt att dela inlägg mellan Instagram och Threads. Tjänsten är väldigt avskalad så det ska bli kul att se om den tar fart eller inte.

Här hittar du Threads.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

OnePlus Watch 2 presenterad i Barcelona

Come on, Barbie, let's go party

Här är Xiaomi 14 och Xiaomi 14 Ultra

Torka inte mobilen i ris

Får din gamla Samsung-mobil Galaxy AI?

Xiaomi + Leica = sant

Enorm läcka avslöjar allt om ny toppmobil

Slut på webappar på hemskärmen

Returerna ökar för Vision Pro

Kunder rekordnöjda med Galaxy S24

Sömnapné-varning i Samsung Health

Populär smartklocka från Huawei blir grön

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen