TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Nokia lanserar tre mobiler och en ny surfplatta

I augusti landar Nokia 8210 4G, Nokia 2660 Flip, Nokia 5710 XpressAudio på butikshyllorna tillsammans med den barnvänliga Nokia T10-surfplattan.

forfatter
Publicerad 2022-07-12 - 16:21

Om du behöver en mobiltelefon, men inte bryr dig om smartphones, har HMD Global (företaget bakom dagens Nokia-mobiler) ett bra erbjudande till dig. Tillverkaren har idag presenterat inte mindre än tre så kallade feature phones, vilket är ett fint ord för mobiltelefoner som de såg ut i gamla dagar, innan de första smartmobilerna med pekskärmar och appar såg dagens ljus.

Dessutom lanserar HMD Global Nokia T10, en surfplatta som ska vara perfekt för att ta med på språng.

Nokia 8210 4G
Nokia 8210 4G (Foto: HMD Global)

Nokia 8210 4G

Det senaste tillskottet i ”Originals”-familjen firar den ikoniska Nokia 8210, som lanserades 1999 på Paris Fashion Week.

Nya Nokia 8210 4G levererar flera veckors standby-batteri – precis som på den gamla goda tiden. Och om det inte räcker för att få folk att titta upp, levererar den med sin nya avskalade design och signaturhållbarhet i kombination med 4G och VoLTE-kapacitet, en stor 2,8-graders skärm och ett intuitivt gränssnitt, lovar HMD Global.

Nokia 2660 Flip
Nokia 2660 Flip (Foto: HMD Global)

Nokia 2660 Flip

Flip-funktionaliteten och den genomtänkta designen ska göra Nokia 2660 Flips samtalshantering enkel och bekväm, eftersom den utfällda telefonen följer ansiktsformen.

Enligt HMD Global kommer telefonen särskilt att älskas av personer över 55 år på grund av den optimerade tillgängligheten, liksom den stora skärmen, hörapparats-kompatibilitet, lång batteritid och stora knappar. Den här skribenten, som just har fyllt 49, är säker på att HMD har skrivit fel. De måste mena 65. Eller 75…

Nåja, men dessutom erbjuder Nokia 2660 Flip en dedikerad nödknapp som möjliggör snabb kontakt med upp till fem kontakter som ska meddelas, så att de kan se till att hjälp är på väg.

Nokia 5710 XpressAudio
Nokia 5710 XpressAudio (Foto: HMD Global)

Nokia 5710 XpressAudio

Den här mobilen tar allt som folk älskade med Nokia 5310 och gör det ännu bättre. Ett större batteri, dedikerade ljudkontrollknappar samt inbyggda, trådlösa öronsnäckor ingår i paketet.

När de trådlösa öronsnäckorna inte används kan de placeras i laddaren under en skjutlucka på baksidan av telefonen.

Nokia T10
Nokia T10 (Foto: HMD Global)

Nokia T10

Den nya surfplattan kommer med Android 12 och 8 tum skärm med HD+ -upplösning. Bakom skärmen sitter en Unisoc T606-processor, liksom 3 eller 4 GB RAM, samt 32 eller 64 GB inbyggd lagring, som i båda fallen kan utökas med upp till 512 ytterligare GB med microSD-kort.

Batteriet är på 5250 mAh, så det borde finnas tillräckligt med ström för att surfplattan ska hålla för en lååång bilresa med barnen i baksätet.

Pris och tillgänglighet

Nokia 8210 4G kommer att finnas tillgänglig i Sverige från augusti 2022 i blå, röd och sandfärg för 899 kronor.

Nokia 2660 Flip med Nokia Charging Cradle bundle kommer att finnas i Sverige från augusti 2022 i svart, blått och rött för 999 kronor.

Nokia 5710 XpressAudio kommer att finnas tillgänglig i Sverige från augusti 2022 i vita/röda och svarta/röda färger för 999 kronor.

Nokia T10 kommer att finnas tillgänglig i Sverige från augusti 2022 i Ocean Blue i två modeller: WiFi för 2 390 kr. Och som LTE för något mer.

Nokia 3310

Den sämsta mobilen du försökt övertyga dig själv att du vill ha.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Extremt för de extrema Med solenergiladdning, safirglas och titan klarar Enduro 2 långa träningspass i tuff miljö.
Nya smarta klockor från Samsung med fokus på hälsa Den nya Galaxy Watch5-serien kommer bland annat att möjliggöra mer omfattande mätning av sömnen.
Samsung uppgraderar sina hopfällbara mobiler De två vikbara mobilerna kommer bland annat med blixtsnabb processor och Galaxy Z Fold 4 får kamera från Galaxy S22-serien.
En uppgraderad nedgradering OnePlus 10T är en bra mobiltelefon, men allt är inte guld och gröna skogar. Den har några kompromisser i bagaget.
Stort ståhej om ingenting Kan en mobiltelefon vara modig, varm och själfull?
Ingen mer Exynos i Samsung Galaxy-modeller Qualcomm har nu officiellt bekräftat att alla modeller i den kommande Samsung Galaxy S23-serien uteslutande har Snapdragon-processorer under skärmen. Exynos är ute.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend