Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Digitalt ritbord för barn

Massproducerar dina barn teckningar som du inte riktigt vet vad du ska göra med? myFirst Sketch Book kan hjälpa till.

Av / 2021-05-01 - 09:00
Digitalt ritbord för barn

Föräldrar med små barn upplever ofta att barnen stolt kommer hem från dagis eller skola med teckningar – upp till flera varje dag. Några av dem är trevliga, men hur tar du hand om dem alla? De hamnar ofta i en låda, eller – låt oss inse det – papperskorgen. myFirst Sketch Book kan vara lösningen många har drömt om.

myFirst Sketch Book
myFirst Sketch Book är en digital ritbräda för barn.

Genial digital ritbräda?

myFirst Sketch Book är en digital ritbräda för barn. Det är enkelt: ett lätt plastbräda med en 10-tums LCD-skärm ger barnet gott om utrymme att rita på. En digital penna ingår, som du ritar på brädet med. Pennan har knappar för att välja linjens tjocklek, och tavlan kan i grunden användas som en normal tavla, med monokrom grön ritning mot en svart yta.

myfirst sketchbook graabeins drawing
Så här gick det när Gråbein själv gjorde ett försöka att rita med MyFirst Sketch Book. Foto: Geir Gråbein Nordby

Teckningar på direkten

Men magin börjar när du laddar ner Sketch Book-appen. Då kan barnet rita på ritbordet medan rörelserna överförs till en mobiltelefon eller surfplatta – direkt. I appen Sketch Book kan du välja olika färger så att monokroma teckningar på ritbordet förvandlas till färgglada skapelser på mobilen.

Hela ritningsprocessen kan senare spelas upp som en film, och stolta föräldrar kan enkelt dela ritningarna till stolta far – och mor-föräldrar direkt från mobilappen.

Se lanseringen av myFirst Sketch Book i videon ovan.

 

Ritbordet lagrar 1000 ritningar

Ritningar kan lagras på mobiltelefonen, men också direkt på själva kortet, som har lagringsutrymme för över 1000 ritningar. Barnet behöver således inte tillgång till en mobiltelefon för att använda den. Ritningarna kan färgas efteråt när de har överförts till mobilappen.

Brädans batteritid uppges vara 50 timmar, vilket myFirst hävdar varar i en månad med normal användning. Pennan varar i 200 timmar. Det återstår att se!

myFirst Sketch Book: pris och tillgänglighet

Ritbordet kostar cirka 1000 kronor plus frakt och eventuella avgifter och kan beställas från oaxis.com. Du kan förbeställa nu, leverans börjar den 21 maj.

myFirst Sketch Book Leather Case
Ett turkost fodral för myFirst Sketch Book ingår.
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Apple i shitstorm: Ber nu om ursäkt för brutal reklam

Nokia 3210 är tillbaka!

Smartare och starkare – samma kamera

iPad Pro får två OLED-paneler

Nya iPad Air finns i två storlekar

Nothings designtävling avgjord

Försov du dig i morse? Apple medger att det var deras fel!

Ta en paus från nätet med Nokias nya dumma mobiler

Här är HMD:s egna mobiler

OnePlus på väg med nya produkter

Tracker för Google Find My-nätverket

Heineken lanserar trist mobil

Rulla till toppen