TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Digitalt ritbord för barn

Massproducerar dina barn teckningar som du inte riktigt vet vad du ska göra med? myFirst Sketch Book kan hjälpa till.

forfatter
Publicerad 2021-05-01 - 09:00

Föräldrar med små barn upplever ofta att barnen stolt kommer hem från dagis eller skola med teckningar – upp till flera varje dag. Några av dem är trevliga, men hur tar du hand om dem alla? De hamnar ofta i en låda, eller – låt oss inse det – papperskorgen. myFirst Sketch Book kan vara lösningen många har drömt om.

myFirst Sketch Book
myFirst Sketch Book är en digital ritbräda för barn.

Genial digital ritbräda?

myFirst Sketch Book är en digital ritbräda för barn. Det är enkelt: ett lätt plastbräda med en 10-tums LCD-skärm ger barnet gott om utrymme att rita på. En digital penna ingår, som du ritar på brädet med. Pennan har knappar för att välja linjens tjocklek, och tavlan kan i grunden användas som en normal tavla, med monokrom grön ritning mot en svart yta.

myfirst sketchbook graabeins drawing
Så här gick det när Gråbein själv gjorde ett försöka att rita med MyFirst Sketch Book. Foto: Geir Gråbein Nordby

Teckningar på direkten

Men magin börjar när du laddar ner Sketch Book-appen. Då kan barnet rita på ritbordet medan rörelserna överförs till en mobiltelefon eller surfplatta – direkt. I appen Sketch Book kan du välja olika färger så att monokroma teckningar på ritbordet förvandlas till färgglada skapelser på mobilen.

Hela ritningsprocessen kan senare spelas upp som en film, och stolta föräldrar kan enkelt dela ritningarna till stolta far – och mor-föräldrar direkt från mobilappen.

Se lanseringen av myFirst Sketch Book i videon ovan.

 

Ritbordet lagrar 1000 ritningar

Ritningar kan lagras på mobiltelefonen, men också direkt på själva kortet, som har lagringsutrymme för över 1000 ritningar. Barnet behöver således inte tillgång till en mobiltelefon för att använda den. Ritningarna kan färgas efteråt när de har överförts till mobilappen.

Brädans batteritid uppges vara 50 timmar, vilket myFirst hävdar varar i en månad med normal användning. Pennan varar i 200 timmar. Det återstår att se!

myFirst Sketch Book: pris och tillgänglighet

Ritbordet kostar cirka 1000 kronor plus frakt och eventuella avgifter och kan beställas från oaxis.com. Du kan förbeställa nu, leverans börjar den 21 maj.

myFirst Sketch Book Leather Case
Ett turkost fodral för myFirst Sketch Book ingår.
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Extremt för de extrema Med solenergiladdning, safirglas och titan klarar Enduro 2 långa träningspass i tuff miljö.
Nya smarta klockor från Samsung med fokus på hälsa Den nya Galaxy Watch5-serien kommer bland annat att möjliggöra mer omfattande mätning av sömnen.
Samsung uppgraderar sina hopfällbara mobiler De två vikbara mobilerna kommer bland annat med blixtsnabb processor och Galaxy Z Fold 4 får kamera från Galaxy S22-serien.
En uppgraderad nedgradering OnePlus 10T är en bra mobiltelefon, men allt är inte guld och gröna skogar. Den har några kompromisser i bagaget.
Stort ståhej om ingenting Kan en mobiltelefon vara modig, varm och själfull?
Ingen mer Exynos i Samsung Galaxy-modeller Qualcomm har nu officiellt bekräftat att alla modeller i den kommande Samsung Galaxy S23-serien uteslutande har Snapdragon-processorer under skärmen. Exynos är ute.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend