Nyheter

Det nya fitness-armbandet funkar med både Windows Phone, Android och iOS.
forfatter

Microsoft har just lanserat ett fitness-armband till Windows Phone. Microsoft Band, som produkten heter, stöder dessutom både iOS och Android.

Microsoft Band har färgskärm och kommunicerar med Microsofts nya Health-app. Armbandet mäter pulsen och fungerar som stegräknare. Den kan dessutom beräkna kaloriförbrukning och hålla koll på hur bra du sover på nätterna.

MicrosoftBand_Phone_RunMappingUI_RGB-2040.0

Diverse smartklockfunktioner är också en del av paketet. Armbandet kan meddela dig när du får ett e-postmeddelande och ger ifrån sig en påminnelse om något händer i kalendern.  Och så kan det naturligtvis berätta om SMS, missade samtal och meddelanden från Facebook och Twitter. Microsoft Band har till och med inbyggd GPS och mäter UV-strålning!

I USA kostar armbandet 199 dollar, vilket är strax under 1500 kronor. Om, och i så fall när, Microsoft Band hittar hit till våra breddgrader vet vi inte ännu.

Här är Microsofts video:

http://www.youtube.com/watch?v=CEvjulEJH9w

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.