Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik
L&B Home:s Julkalender: Lucka 11Delta

LG V10 med second screen kommer till Sverige

V10 är den första modellen i LG:s nya V-serie som vänder sig till krävande användare.

Skrivet av / 2015-11-25 - 11:01
LG V10 med second screen kommer till Sverige

LG är långtifrån de första som kommit på idén att ge mobilen en andra skärm. Ryska Yotaphone har en komplett e-bläck-skärm på hela baksidan med och Samsungs Galaxy Note Edge och Galaxy S6 Edge har extrafunktioner på kanten av sin böjda S-AMOLED-skärm.

Nu vill LG vara med på festen och släpper därför V10 på den svenska marknaden. Mobilen introducerades i USA och i Sydkorea tidigare i höstas och har en liten extraskärm som bara är 2,1-tum tum stor och som sitter längs kanten ovanför den stora skärmen som är på 5,7 tum. Extraskärmen kallas för ”Second Screen” och är alltid påslagen.

Second Screen sitter överst på LG V10 och är alltid på. Foto: LG
Second Screen sitter överst på LG V10 och är alltid på. Foto: LG

Extraskärmen visar notiser och har ikoner för väder, klocka, datum och batteri. Den kan också konfigureras som startmeny och visa vanliga app-ikoner när huvudskärmen är påslagen, eller visa inkommande samtal eller SMS utan att täcka vad som visas på den stora skärmen.

Ska tåla stryk
Den robusta Dura Guard-konstruktionen skyddar telefonen från hårda slag och har extra förstärkta hörn. Skalet är gjort av rostfritt stål (SAE-klass 316L).

Baksidan och undersidan skyddas av ett mjukt men slitstarkt Dura Skin som både är skönt att hålla i och skyddar mot repor. Baksidan är dessutom mönstrad på ett sätt som ger ett säkert grepp.

Fingeravtrycksläsaren sitter på baksidan, som för övrigt skyddas av så kallat Dura Skin, vilket gör mobilen skönare att hålla i. Foto: LG
Fingeravtrycksläsaren sitter på baksidan, som för övrigt skyddas av så kallat Dura Skin, vilket gör mobilen skönare att hålla i. Foto: LG

Andra funktioner
V10 är utrustad med en 32-bitars Hi-Fi DAC från ESS Technology och är en av de första konsumentprodukter som har Qualcomms TruSignal-antennförstärkning som optimerar signalstyrkan så att man slipper ”tappa” samtal, får snabbare dataöverföring och bättre täckning hur man än håller telefonen, skriver LG i sitt pressmeddelande.

Precis som LG G4, som vi utsåg till Årets bästa kameramobil 2015, har V10 full koll på vitbalans, slutarhastighet, ISO och fokus. Och man kan lagra bilderna i råformat för efterbehandling. Men V10 går ett steg till och har helmanuell videofilmning. I det manuella läget kan man justera inställningarna för slutartid, bilder per sekund, ISO, vitbalans och fokus. Och i tre olika upplösningar (HD, FHD eller UHD) och två olika bildformat 16:9 eller 21:9).

LG V10 finns i svart och vitt och kostar 6 500 kronor. 
LG V10 finns i svart och vitt och kostar 6 500 kronor.

Pris och tillgänglighet
LG V10 släpps i januari i färgerna Space Black och Luxe White. Priset är 6 500 kronor.

LG V10
Operativsystem: Android 5.1.1 Lollipop
Huvudskärm: 5,7-tums IPS Quantum, 2560 x 1440 (513 ppi)
Second Screen: 2,1-tums IPS Quantum, 160 x 1040 (513 ppi)
Processor: 1,82 GHz + 1,44 GHz Qualcomm Snapdragon 808 hexacore
Minne: 4 GB RAM/64 GB + microSD (max 2 TB)
Kamera: 16 Mp f1,8 + 5 Mp
Trådlöst: 4G/LTE, 802.11 ac/a/b/g/n, Bluetooth 4.1, NFC
Batteri: 3000 mAh
Mått: 159,6 x 79,3 x 8,6 mm
Vikt: 192 g
Pris: 6 500 kr

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Exklusiv dykarklocka från Withings

Gemini Nano i Google Pixel 8 Pro

OnePlus har lanserat OnePlus 12

Samsungs webbläsare för Windows

När får min Samsung-mobil Android 14?

Så blir Samsung Galaxy S24

Apple Vision Pro försenad

OnePlus 12 lanseringsdatum avslöjat?

Säkerhetsnivå: Nothing

Apple ger efter om SMS

Smidigare Apple-reseladdare

iMessage på Android

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen