Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Lättare köpa svenska Androidappar

Snart lanseras Appland där man enkelt ska kunna köpa kvalitetskontrollerade svenska appar för Android.

Skrivet av / 2011-10-11 - 14:21
Lättare köpa svenska Androidappar

Har du inte lust att registrera ditt kreditkort på Android market eller tycker du det är läskigt med appar som kan göra lite vad som helst med din mobil? Eller tycker du helt enkelt det är svårt att hitta bra appar, hålla reda på vad som är originalet och vilka som är kopior? Eller skulle du vilja kunna hitta svenska appar lättare?

Ibland vill man ju faktiskt ha apparna på svenska. Antingen de är riktade till barn eller för att recept är lättare att läsa med svenska namn på ingredienser och mått vi känner igen. Eller för att man vill ha lokala appar för trafik, väder och nyheter.

Snart kommer det bli mycket lättare. Snart öppnar Appland som säger sig vilja lösa just de problemen. De kommer samla ihop Androidappar på svenska och göra en gallring, ungefär som Apple gör på iTunes Appstore. Bara appar som funkar på olika mobiler, gör vad de säger, är begripliga att använda och som inte kräver orimlig tillgång till din mobil ska släppas igenom.

Det ska dessutom bli väldigt lätt att köpa appar. Tack vare ett samarbete med mobiloperatörerna så behöver man inte registrera något kreditkort utan kostnaden kommer direkt på mobilräkningen.

Tjänsten lanseras i slutet av året men redan nu kan utvecklare börja skicka upp sina appar för granskning.

www.appland.se

Jonas Ekelund
(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Erbjudande i samarbete med vår kommersiella partner Prisjakt.se

Mobil med grundläggande funktioner riktar sig till skärmtrötta ungdomar

Apples Min Bildström läggs ner

Chipolo Point är spårningsbrickan för Android-mobiler

Inbyggd dashcam i Pixel?

Nya Garmin-hjälpmedel för jakt

Bättre hjärtkoll med Galaxy Watch

Rulla till toppen