Search
Generic filters

Kabeln som ger highend-ljud från Android-mobiler

Om du har en smartmobil eller surfplatta med OTG-stöd kan du koppla in en USB-DAC och få kristallklart ljud med den här kabeln från Soundcare.

Om du har en Android-mobil som stöder OTG (USB On-The-Go) kan du njuta av högupplöst ljud på stereon. Många Android-mobiler klarar musik med uppemot 24 bit/96 kHz-upplösning som du kan utnyttja fullt ut om du kopplar in en extern digitalomvandlare.

Allt du behöver är OTG-kabeln från Soundcare. Det är helt enkelt en mikro-USB-till-mini-USB-kabel som stöder OTG – i en sådan kabel är ID-stiftet kopplat till jord, vilket det inte är i andra kablar.

Så här gör du
Mikro-USB-änden kopplas till din OTG-kompatibla smartmobil eller surfplatta. Den andra änden kopplas till en digitalomvandlare med mini-USB-ingång. Om du har en DAC utan eget batteri bör du tänka på att den i så fall får ström av mobiltelefonen som alltså laddas ur snabbare.

Inte alla mobiler och surfplattor går att koppla till en extern DAC på detta sätt. Många med Android 4.0 kan det, och även vissa med Android 3.1. Men själva mobiltelefonen eller surfplattan måste ha stöd för OTG, och det är det långtifrån alla som har. Kontrollera därför noggrant innan du köper kabeln. Till exempel stöder flera – men inte alla – nyare modeller från Samsung och Sony tekniken.

Mobil-app
Du behöver en mobil-app som stöder musik via USB också. Till exempel SB Audio Recorder Pro från KVR.

Vi har ännu inte testat om alla externa digitalomvandlare fungerar med OTG-produkter, och vill därför gärna höra från läsare som har provat. Använd Kommentarer-fältet nedan.

Kabeln kostar 148 norska kronor på Bestsound.no, som även säljer till svenska kunder.

Som en extra bonus kan du använda kabeln för att koppla in din mobil eller surfplatta till en kamera och föra över fotografier i hög kvalitet direkt. Eller direkt till Instagram! Om kameran har mini-USB-ingång, vill säga. Du kan också koppla in en USB-hårddisk.

Play Store finns fler OTG-appar.

Bestsound.no

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.
1 kommentar

Lämna ett svar

  Läs också

  Lenovo X1 Fold går redan att beställa.
  Fritt val av ljuseffekter och inspelningskaraktäristik.
  Bang & Olufsen i gaming-samarbete med e-sportmästarna i Astralis. Första gaming-headsetet kommer i vår.
  Nya Omen-tillbehör med Warp Wireless-teknik.
  Amazon-ägda Ring har lanserat Always Home Cam som har en helt unik funktion: Den är en flygande minidrönare som flyger runt och håller koll på ditt hem.
  Efter att ha dragit tillbaka de första Sleepbuds på grund av batteriproblem är nya proppar på väg.
  Halo styr hela din B&O-anläggning.
  Med optiska brytare i stället för mekaniska ska Roccat Vulcan Pro-tangentborden vara så mycket som 40 gånger snabbare än konkurrenterna.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G

  Riktpris: 14600 kr Galaxy Note 20 är en överraskning på flera sätt

  Motorola Moto g 5G plus

  Riktpris: 4490 kr Den billigaste 5G-mobilen på marknaden

  OnePlus Nord

  Riktpris: 5600 kr Upp till bevis!

  Xiaomi Mi 10 Pro (kamera)

  Riktpris: 12000 kr Billigmärket Xiaomi slår till med en utmärkt kamera
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.