Search
Generic filters

Japaner tar ut SIM-kortet ur mobilen

Ett SIM-kort runt handleden gör att du kan använda vilken mobil som helst.

Den japanska mobiloperatören Docomo har utvecklat ett koncept som ska göra det mycket enklare att använda vilken telefon som helst och ändå behålla samma telefonnummer. SIM-kortet plockas helt enkelt ur mobilen och sätts i stället i ett armband, där det kopplas ihop med den mobila enheten via NFC och Bluetooth.

Docomo kallar konceptet för Portable SIM och tanken är alltså att mobilabonnemanget inte längre ska knytas till en bestämd enhet utan i stället till den person som äger kortet. Anslutningen till en bestämd telefon görs blixtsnabbt genom att bara röra vid mobilen med armbandet.

Med hjälp av den nya tekniken ska det gå lika lätt att byta mellan olika mobiltelefoner som att byta skjorta eller skor, eftersom telefonnumret och all annan personlig information finns kvar på kroppen i stället för att ligga i mobilen.

Källa: NTT Docomo

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Amazon-ägda Ring har lanserat Always Home Cam som har en helt unik funktion: Den är en flygande minidrönare som flyger runt och håller koll på ditt hem.
  Efter att ha dragit tillbaka de första Sleepbuds på grund av batteriproblem är nya proppar på väg.
  Halo styr hela din B&O-anläggning.
  Med optiska brytare i stället för mekaniska ska Roccat Vulcan Pro-tangentborden vara så mycket som 40 gånger snabbare än konkurrenterna.
  Blir Canons billigaste pro-videokamera.
  Påstås förbättra ljudet rejält med ny MAT-teknik.
  Det enda som är snabbare än Ludicrous är Plaid ...
  Men Volkswagen säger fortfarande ingenting om möjligheten att få bättre ljud!

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G

  Riktpris: 14600 kr Galaxy Note 20 är en överraskning på flera sätt

  Motorola Moto g 5G plus

  Riktpris: 4490 kr Den billigaste 5G-mobilen på marknaden

  OnePlus Nord

  Riktpris: 5600 kr Upp till bevis!

  Xiaomi Mi 10 Pro (kamera)

  Riktpris: 12000 kr Billigmärket Xiaomi slår till med en utmärkt kamera
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.