Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Japaner tar ut SIM-kortet ur mobilen

Ett SIM-kort runt handleden gör att du kan använda vilken mobil som helst.

Av / 2014-06-11 - 09:39
Japaner tar ut SIM-kortet ur mobilen

Den japanska mobiloperatören Docomo har utvecklat ett koncept som ska göra det mycket enklare att använda vilken telefon som helst och ändå behålla samma telefonnummer. SIM-kortet plockas helt enkelt ur mobilen och sätts i stället i ett armband, där det kopplas ihop med den mobila enheten via NFC och Bluetooth.

Docomo kallar konceptet för Portable SIM och tanken är alltså att mobilabonnemanget inte längre ska knytas till en bestämd enhet utan i stället till den person som äger kortet. Anslutningen till en bestämd telefon görs blixtsnabbt genom att bara röra vid mobilen med armbandet.

Med hjälp av den nya tekniken ska det gå lika lätt att byta mellan olika mobiltelefoner som att byta skjorta eller skor, eftersom telefonnumret och all annan personlig information finns kvar på kroppen i stället för att ligga i mobilen.

Källa: NTT Docomo

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Designa din drömmobil

Blir det Google-AI i iPhone?

Lättare byta från iPhone till Android

Se den stora bilden med din Google Pixel

Samsung redo med nya prisvärda mobiler

Proffsig lagring för mobilvideo

Polestarmobilen på gång

Budgetmobil från Nothing

Apple tillåter webappar trots allt

Nya funktioner för Pixel-enheter

Sagan om ringen?

OnePlus Watch 2 presenterad i Barcelona

0
Rulla till toppen