Search
Generic filters

Jämförelse av fingeravtrycksläsarna i S5 och 5S

Både iPhone 5S och Samsung Galaxy S5 har fingeravtrycksläsare för att höja säkerheten. Men de fungerar på helt olika sätt. Här är en video som visar hur.

När Apple lanserade sin iPhone 5S i september förra året var en av de nya funktionerna den så kallade Touch ID-fingeravtrycksläsaren. Nu följer Samsung efter med sin Galaxy S5, som också har en sådan läsare och som bland annat ska kunna ersätta koden som låser upp telefonen.

Med Apples och Samsungs lösningar är helt olika. iPhones Touch ID skannar av hela fingeravtrycket på en gång när man lägger fingerspetsen på den runda hem-knappen på telefonens framsida, medan Samsungs teknik kräver att man drar fingret över sensorn som sitter på fronten bredvid hem-knappen

Läs också: Så fungerar Touch ID och iBeacons.

Enligt vissa medier ska Samsungs teknik inte vara lika exakt som Apples, eftersom Galaxy S5 kräver att man gör en mycket precis rörelse med fingret.

I videon som du kan titta på här testas de båda fingeravtrycksläsarna och jämförs med varandra. Videons upphovsman, Tanner Marsh, som annars specialiserar sig på jailbreaks till Apple OS, sammanfattar bland annat med att Apples Touch ID är enklare att använda med en hand, vilket nästan är omöjligt att göra med Samsung Galaxy S5.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Lenovo X1 Fold går redan att beställa.
  Fritt val av ljuseffekter och inspelningskaraktäristik.
  Bang & Olufsen i gaming-samarbete med e-sportmästarna i Astralis. Första gaming-headsetet kommer i vår.
  Nya Omen-tillbehör med Warp Wireless-teknik.
  Amazon-ägda Ring har lanserat Always Home Cam som har en helt unik funktion: Den är en flygande minidrönare som flyger runt och håller koll på ditt hem.
  Efter att ha dragit tillbaka de första Sleepbuds på grund av batteriproblem är nya proppar på väg.
  Halo styr hela din B&O-anläggning.
  Med optiska brytare i stället för mekaniska ska Roccat Vulcan Pro-tangentborden vara så mycket som 40 gånger snabbare än konkurrenterna.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G

  Riktpris: 14600 kr Galaxy Note 20 är en överraskning på flera sätt

  Motorola Moto g 5G plus

  Riktpris: 4490 kr Den billigaste 5G-mobilen på marknaden

  OnePlus Nord

  Riktpris: 5600 kr Upp till bevis!

  Xiaomi Mi 10 Pro (kamera)

  Riktpris: 12000 kr Billigmärket Xiaomi slår till med en utmärkt kamera
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.