Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Jämförelse av fingeravtrycksläsarna i S5 och 5S

Både iPhone 5S och Samsung Galaxy S5 har fingeravtrycksläsare för att höja säkerheten. Men de fungerar på helt olika sätt. Här är en video som visar hur.

Av / 2014-04-07 - 09:28
Jämförelse av fingeravtrycksläsarna i S5 och 5S

När Apple lanserade sin iPhone 5S i september förra året var en av de nya funktionerna den så kallade Touch ID-fingeravtrycksläsaren. Nu följer Samsung efter med sin Galaxy S5, som också har en sådan läsare och som bland annat ska kunna ersätta koden som låser upp telefonen.

Med Apples och Samsungs lösningar är helt olika. iPhones Touch ID skannar av hela fingeravtrycket på en gång när man lägger fingerspetsen på den runda hem-knappen på telefonens framsida, medan Samsungs teknik kräver att man drar fingret över sensorn som sitter på fronten bredvid hem-knappen

Läs också: Så fungerar Touch ID och iBeacons.

Enligt vissa medier ska Samsungs teknik inte vara lika exakt som Apples, eftersom Galaxy S5 kräver att man gör en mycket precis rörelse med fingret.

I videon som du kan titta på här testas de båda fingeravtrycksläsarna och jämförs med varandra. Videons upphovsman, Tanner Marsh, som annars specialiserar sig på jailbreaks till Apple OS, sammanfattar bland annat med att Apples Touch ID är enklare att använda med en hand, vilket nästan är omöjligt att göra med Samsung Galaxy S5.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Xiaomi släpper Flip-konkurrent

Google själva ligger bakom enorm läcka

HMD Skyline oväntat cool mobil

Youtube hittar låten du nynnar på

Nästa Sony-mobil kan sakna viktig kamerafunktion

OnePlus redo för en kall sommar med heta produkter

Läcka om Google Pixel 9

Slut på ensamrätt för Apple Pay

Flytta fotona från Google till iCloud

Apple Vision Pro-försäljningen i USA är praktiskt taget "död"

Äntligen hastighet i Google Maps

Samsung gör nya och bättre vikbara med AI

Rulla till toppen