iPhone-kopia räddar HTC

Åtminstone ett tag.

I slutet av oktober lanserade HTC den väldigt iPhone-aktiga One A9 – vårt test av den kan du läsa i vårt decembernummer – och även om det kan verka som ett billigt trick att släppa en Android-mobil som så oblygt ska locka till sig iPhone-användare, så verkar det som om HTC har vänt en utveckling som varit en sjunkande omsättning många månader i rad!

Don’t take our word for it! Här är en officiell pressbild av HTC One A9. Avgör själv om du tycker att den påminner om en iPhone. Foto: HTC
Don’t take our word for it! Här är en officiell pressbild av HTC One A9. Avgör själv om du tycker att den påminner om en iPhone. Foto: HTC

I november hade HTC en omsättning på 314 miljoner dollar, vilket var en ökning på 15 procent jämfört med oktober månad. Det rapporterar CNET.

I september ramlade HTC dessutom ut från Taiwans börs index över de 50 mest värdefulla bolagen, vilket var ett hårt slag på företaget som 2011 hade hela 11 procent av den globala smartmobilmarknaden.

Å andra sidan betyder inte omsättningen att HTC kan andas ut, för även om siffrorna från november visar på en positiv trend för första gången så var omsättningen fortfarande 40 procent högre samma månad förra året.

Detta är förmodligen också skälet till att HTC arbetar på att lansera andra typer av produkter än smartmobiler. De arbetar till exempel på ett virtual reality-headset, som ännu så länge kallas HTC Vive, tillsammans med spelföretaget Valve.

HTC har dock sagt att HTC Vive ska finnas i butikerna till jul i år, så de får skynda sig om de ska hålla tidsplanen.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Just köpt dig en ny TV för att spela spel? Vi visar dig hur du aktiverar det bästa och snabbaste gaming-läget i PS5 och Xbox!
  Nu börjar den senaste Android-versionen rullas ut till många telefonmodeller. Kolla på listan om din mobil snart får Android 11.
  Har precis köpt dig en ny 4K-TV? Då kan du inviga den med Last Christmas i remastrad 4K-version!
  Under Snapdragon Tech Summit har Qualcomm lanserat sin efterföljare till Snapdragon 865. Den nya Snapdragon 888 kommer att finnas i flera Android-flaggskepp 2021.
  Låt inte storleken lura dig, Phono Box RS2 har allt en vinylfantast behöver.
  Alla vill ha hårda paket, vi också. Så vi har skrivit den häftigaste önskelistan vi kunnat komma på.
  Stereon i Jimi Hendrix sovrum i London låter nu precis som den gjorde när han lyssnade på den.
  Så här har de aldrig gjort förut, åtminstone inte på det här sättet.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Apple Watch SE

  Riktpris: 3200 kr Apple Watch SE

  Apple iPhone 12 Pro Max

  Riktpris: 17900 kr Den alla andra ska slå

  Apple iPad Air (2020)

  Riktpris: 10300 kr Bäst iPad Air hittills

  Apple iPad Air (2020) vs. Samsung Galaxy Tab S7+ 5G

  Riktpris: kr Ett tufft dilemma
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.