Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

iPhone-kopia räddar HTC

Åtminstone ett tag.

Av / 2015-12-09 - 08:09
iPhone-kopia räddar HTC

I slutet av oktober lanserade HTC den väldigt iPhone-aktiga One A9 – vårt test av den kan du läsa i vårt decembernummer – och även om det kan verka som ett billigt trick att släppa en Android-mobil som så oblygt ska locka till sig iPhone-användare, så verkar det som om HTC har vänt en utveckling som varit en sjunkande omsättning många månader i rad!

Don’t take our word for it! Här är en officiell pressbild av HTC One A9. Avgör själv om du tycker att den påminner om en iPhone. Foto: HTC
Don’t take our word for it! Här är en officiell pressbild av HTC One A9. Avgör själv om du tycker att den påminner om en iPhone. Foto: HTC

I november hade HTC en omsättning på 314 miljoner dollar, vilket var en ökning på 15 procent jämfört med oktober månad. Det rapporterar CNET.

I september ramlade HTC dessutom ut från Taiwans börs index över de 50 mest värdefulla bolagen, vilket var ett hårt slag på företaget som 2011 hade hela 11 procent av den globala smartmobilmarknaden.

Å andra sidan betyder inte omsättningen att HTC kan andas ut, för även om siffrorna från november visar på en positiv trend för första gången så var omsättningen fortfarande 40 procent högre samma månad förra året.

Detta är förmodligen också skälet till att HTC arbetar på att lansera andra typer av produkter än smartmobiler. De arbetar till exempel på ett virtual reality-headset, som ännu så länge kallas HTC Vive, tillsammans med spelföretaget Valve.

HTC har dock sagt att HTC Vive ska finnas i butikerna till jul i år, så de får skynda sig om de ska hålla tidsplanen.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Designa din drömmobil

Blir det Google-AI i iPhone?

Lättare byta från iPhone till Android

Se den stora bilden med din Google Pixel

Samsung redo med nya prisvärda mobiler

Proffsig lagring för mobilvideo

Polestarmobilen på gång

Budgetmobil från Nothing

Apple tillåter webappar trots allt

Nya funktioner för Pixel-enheter

Sagan om ringen?

OnePlus Watch 2 presenterad i Barcelona

0
Rulla till toppen