Search
Generic filters

iPhone-försäljningen stannar av

Apples senaste kvartalsrapport visar att försäljningen av iPhone-telefoner håller på att plana ut.

I tisdags avslöjade Apple siffrorna från deras första finanskvartal, som slutade 26 december. Och siffrorna verkar dystra för många Apple-fans och investerare.

Apple-chefen Tim Cook berättade att de sålt 74,8 miljoner iPhone-mobiler, vilket ska jämföras med 74,5 miljoner mobiler under samma period förra året. Och även om 74,8 miljoner är en avsevärd mängd mobiler så är det färre än förväntat.

Sådant gillar inte analytikerna på Wall Street. De hade nämligen räknat med 76,3 miljoner. Detta innebär att Apple har haft den lägsta tillväxten sedan 2007 när den första iPhone-modellen släpptes på marknaden.

Förutspår lägre intäkter
Utöver de nedslående siffrorna för första kvartalet justerar Apple ner förväntningarna från ungefär 55 miljoner sålda enheter till 50–52 miljoner under nuvarande kvartal. Detta sägs bero på ekonomiska svårigheter på den kinesiska marknaden, särskilt i Hong Kong.

På grund av den uteblivna försäljningsökningen räknar Apple med en svag nedgång av intäkterna för första gången sedan 2003. Tim Cook anger en stark amerikansk dollar och globala ekonomiska problem som orsak till att resultatet blivit svagare än förmodat.

Källa: cnet.com

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Lenovo X1 Fold går redan att beställa.
  Fritt val av ljuseffekter och inspelningskaraktäristik.
  Bang & Olufsen i gaming-samarbete med e-sportmästarna i Astralis. Första gaming-headsetet kommer i vår.
  Nya Omen-tillbehör med Warp Wireless-teknik.
  Amazon-ägda Ring har lanserat Always Home Cam som har en helt unik funktion: Den är en flygande minidrönare som flyger runt och håller koll på ditt hem.
  Efter att ha dragit tillbaka de första Sleepbuds på grund av batteriproblem är nya proppar på väg.
  Halo styr hela din B&O-anläggning.
  Med optiska brytare i stället för mekaniska ska Roccat Vulcan Pro-tangentborden vara så mycket som 40 gånger snabbare än konkurrenterna.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G

  Riktpris: 14600 kr Galaxy Note 20 är en överraskning på flera sätt

  Motorola Moto g 5G plus

  Riktpris: 4490 kr Den billigaste 5G-mobilen på marknaden

  OnePlus Nord

  Riktpris: 5600 kr Upp till bevis!

  Xiaomi Mi 10 Pro (kamera)

  Riktpris: 12000 kr Billigmärket Xiaomi slår till med en utmärkt kamera
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.