Nyheter

Apples senaste kvartalsrapport visar att försäljningen av iPhone-telefoner håller på att plana ut.
Annons
Annons
forfatter

I tisdags avslöjade Apple siffrorna från deras första finanskvartal, som slutade 26 december. Och siffrorna verkar dystra för många Apple-fans och investerare.

Apple-chefen Tim Cook berättade att de sålt 74,8 miljoner iPhone-mobiler, vilket ska jämföras med 74,5 miljoner mobiler under samma period förra året. Och även om 74,8 miljoner är en avsevärd mängd mobiler så är det färre än förväntat.

Sådant gillar inte analytikerna på Wall Street. De hade nämligen räknat med 76,3 miljoner. Detta innebär att Apple har haft den lägsta tillväxten sedan 2007 när den första iPhone-modellen släpptes på marknaden.

Förutspår lägre intäkter
Utöver de nedslående siffrorna för första kvartalet justerar Apple ner förväntningarna från ungefär 55 miljoner sålda enheter till 50–52 miljoner under nuvarande kvartal. Detta sägs bero på ekonomiska svårigheter på den kinesiska marknaden, särskilt i Hong Kong.

På grund av den uteblivna försäljningsökningen räknar Apple med en svag nedgång av intäkterna för första gången sedan 2003. Tim Cook anger en stark amerikansk dollar och globala ekonomiska problem som orsak till att resultatet blivit svagare än förmodat.

Källa: cnet.com