Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

iPhone-försäljningen stannar av

Apples senaste kvartalsrapport visar att försäljningen av iPhone-telefoner håller på att plana ut.

Av / 2016-01-28 - 08:59
iPhone-försäljningen stannar av

I tisdags avslöjade Apple siffrorna från deras första finanskvartal, som slutade 26 december. Och siffrorna verkar dystra för många Apple-fans och investerare.

Apple-chefen Tim Cook berättade att de sålt 74,8 miljoner iPhone-mobiler, vilket ska jämföras med 74,5 miljoner mobiler under samma period förra året. Och även om 74,8 miljoner är en avsevärd mängd mobiler så är det färre än förväntat.

Sådant gillar inte analytikerna på Wall Street. De hade nämligen räknat med 76,3 miljoner. Detta innebär att Apple har haft den lägsta tillväxten sedan 2007 när den första iPhone-modellen släpptes på marknaden.

Förutspår lägre intäkter
Utöver de nedslående siffrorna för första kvartalet justerar Apple ner förväntningarna från ungefär 55 miljoner sålda enheter till 50–52 miljoner under nuvarande kvartal. Detta sägs bero på ekonomiska svårigheter på den kinesiska marknaden, särskilt i Hong Kong.

På grund av den uteblivna försäljningsökningen räknar Apple med en svag nedgång av intäkterna för första gången sedan 2003. Tim Cook anger en stark amerikansk dollar och globala ekonomiska problem som orsak till att resultatet blivit svagare än förmodat.

Källa: cnet.com

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tracker för Google Find My-nätverket

Heineken lanserar trist mobil

Årets Edge-serie är här

Billigare iPhone-reparationer

Spårningsbrickor för alla Androidmobiler

Fiffig kombiladdare för semestern

Vad visar Apple i juni?

Galaxy Tab S6 Lite uppgraderas

Designa din drömmobil

Blir det Google-AI i iPhone?

Lättare byta från iPhone till Android

Se den stora bilden med din Google Pixel

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen