Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

iPhone 6 presenteras 9:e september

Lanseringen av en ny iPhone kommer allt närmare. Webbplatsen Re/Code påstår att de vet exakt när iPhone 6 kommer.

Av / 2014-08-07 - 09:52
iPhone 6 presenteras 9:e september

Eller rättare sagt: de vet inte särskilt mycket mer än vi gör, men de hävdar att de har källor som vet att Apple ska ha en presskonferens tisdagen den 9:e september.

Då är det troligt att Apple lanserar en ny mobiltelefon som heter iPhone 6 och som kommer i två storlekar. Båda med större skärm än nuvarande iPhone 5S.

Tidigare år har Apple lanserat iPhone-modeller på hösten, ungefär vid samma tidpunkt, och de har sedan kommit ut i butikerna ett par veckor senare.

John Paczkowski på Re/Code har haft rätt förut när han förutspått Apple-lanseringar, han anses vara mer trovärdig än många andra webbplatser som sprider Apple-rykten.

De flesta med lite insikt i ämnet tror att iPhone 6 har en ny, tunnare design med större skärm och en ny generation, snabbare A8-processorer ombord. Skärmarna förväntas bli 4,7 respektive 5,5 tum stora, vilket innebär att de hamnar i samma klass som konkurrenternas toppmodeller.

Dagens iPhone 5S och 5C har 4-tumsskärm.

Läs testet av iPhone 5S här.

Det påstås också att Apple stoppar i 802.11ac-wifi och NFC (närfältsteknik) som ger användaren snabbare trådlöst nät och enklare parkoppling med andra enheter. Till exempel kameror som också har NFC.

Tidigare iPhone-lanseringar har skett i samband med uppdateringar av iOS-operativsystemet, och Apple har annonserat en sådan uppdatering i och med kommande iOS 8 i höst.

Om datumet 9 september stämmer är det troligt att iPhone 6 släpps i butikerna andra veckan efter introduktionen, alltså fredag 19:e september, på större marknader som Nordamerika, England, Tyskland, Frankrike, etc.

Vi i Norden kan kanske börja köa utanför butikerna efter ytterligare en vecka eller två.

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Xiaomi släpper Flip-konkurrent

Google själva ligger bakom enorm läcka

HMD Skyline oväntat cool mobil

Youtube hittar låten du nynnar på

Nästa Sony-mobil kan sakna viktig kamerafunktion

OnePlus redo för en kall sommar med heta produkter

Läcka om Google Pixel 9

Slut på ensamrätt för Apple Pay

Flytta fotona från Google till iCloud

Apple Vision Pro-försäljningen i USA är praktiskt taget "död"

Äntligen hastighet i Google Maps

Samsung gör nya och bättre vikbara med AI

Rulla till toppen