Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

iPhone 6 har bara begränsad NFC-teknik

iPhone 6 och iPhone 6 Plus har visserligen NFC – men tekniken fungerar bara med Apple Pay.

Av / 2014-09-17 - 09:55
iPhone 6 har bara begränsad NFC-teknik

För precis en vecka sedan presenterade Apple sina två nya iPhone-modeller. En av nyheterna var att både iPhone 6 och iPhone 6 Plus är utrustade med NFC (Near Field Communication) som i andra telefoner innebär att de kan kopplas till exempelvis trådlösa högtalare, hörlurar och till och med andra telefoner via Bluetooth och att anslutningen görs genom att man bara nuddar de två enheterna mot varandra. Den här möjligheten skulle nu äntligen komma till iPhone, trodde vi.

Trodde vi, som sagt. Men nu har Apple berättat för Cult of Mac att NFC-chippet i iPhone 6 bara kan användas tillsammans med Apple Pay – den nya betalningsmetoden som också presenterades under Apple-releasen i förra veckan.

Det finns inga tekniska begränsningar eftersom det NFC-chip som sitter i iPhone 6 inte skiljer sig väsentligt från NFC-chippen i andra telefoner. Nej, det är i stället Apple som helt enkelt har valt att blockera tillgången till chippet, så att tredjeparts-appar inte kan utnyttja det.

Men hoppas kan man alltid. Samma sak gällde nämligen TouchID, Apples fingeravtrycksläsare som lanserades förra året, men i och med nya iOS 8 som släpps om ett par dagar, kommer alla utvecklare att kunna få tillgång till Touch ID så att fingeravtryck kan integreras i alla slags appar.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Flytta fotona från Google till iCloud

Apple Vision Pro-försäljningen i USA är praktiskt taget "död"

Äntligen hastighet i Google Maps

Samsung gör nya och bättre vikbara med AI

Nya smartklockor från Samsung med fokus på hälsa och friluftsliv

Galaxy Ring kommer inte till Sverige just nu

Budgetmobil och billig smartklocka från CMF by Nothing

Google säger adjö till Samsung-chip

Galaxy Unpacked: Så dyr blir Samsung Galaxy Ring

Galaxy Unpacked: Ny läcka avslöjar allt!

Rekordförsäljning av kommande iPhone tack vare Apple Intelligence?

Galaxy Unpacked: Enorm Samsung Galaxy Watch-läcka

Rulla till toppen