Search
Generic filters
 itemprop

Nyheter

iPhone 6 och iPhone 6 Plus har visserligen NFC – men tekniken fungerar bara med Apple Pay.

För precis en vecka sedan presenterade Apple sina två nya iPhone-modeller. En av nyheterna var att både iPhone 6 och iPhone 6 Plus är utrustade med NFC (Near Field Communication) som i andra telefoner innebär att de kan kopplas till exempelvis trådlösa högtalare, hörlurar och till och med andra telefoner via Bluetooth och att anslutningen görs genom att man bara nuddar de två enheterna mot varandra. Den här möjligheten skulle nu äntligen komma till iPhone, trodde vi.

Trodde vi, som sagt. Men nu har Apple berättat för Cult of Mac att NFC-chippet i iPhone 6 bara kan användas tillsammans med Apple Pay – den nya betalningsmetoden som också presenterades under Apple-releasen i förra veckan.

Det finns inga tekniska begränsningar eftersom det NFC-chip som sitter i iPhone 6 inte skiljer sig väsentligt från NFC-chippen i andra telefoner. Nej, det är i stället Apple som helt enkelt har valt att blockera tillgången till chippet, så att tredjeparts-appar inte kan utnyttja det.

Men hoppas kan man alltid. Samma sak gällde nämligen TouchID, Apples fingeravtrycksläsare som lanserades förra året, men i och med nya iOS 8 som släpps om ett par dagar, kommer alla utvecklare att kunna få tillgång till Touch ID så att fingeravtryck kan integreras i alla slags appar.


Subscribe
Notify of
2 Comments
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments

Läs också

 data-srcset

Kommer i sommar

TCL 75X915 får specifikationer som man verkligen kan börja dregla över. [Uppdaterad artikel med svenskt pris.]