Search
Generic filters

iPhone 6: extremt platt och Ultra Retina-skärm

Nya rykten hävdar att kommande iPhone 6 blir blixtsnabb och tunnare än någonsin. Även upplösningen får en uppryckning.

Sonny Dickson är en australiensisk tonåring som ett flertal gånger lyckats få fram pålitlig information om kommande Apple-produkter. Det var till exempel han som förra året visade upp massor av bilder på den färgglada iPhone 5C.  Och så avslöjade han att iPad Air skulle få samma design som iPad mini.

Vi kan med andra ord tänka oss att inte slå dövörat till utan lyssna på vad den unge australiensaren har att förtälja om nya icke-existerande Apple-prylar. Till exempel iPhone 6.

Nu har Sonny Dickson nämligen avslöjat en av iPhone 6:s viktigaste specifikationer: tjockleken! Enligt en tweet som Dickson författat blir nya iPhone 0,22 tum tjock, vilket översatt till svenskt mått är 5,58 millimeter. Nuvarande iPhone 5S är 7,6 millimeter, så det skulle vara en markant förbättring om det stämmer. Som jämförelse är Samsung Galaxy S5, som väl får anses vara den kommande iPhone-telefonens störste rival, hela 8,1 millimeter.

Och det är inte allt. I en annan tweet hävdar Dicksom att iPhone 6 får så kallad Ultra Retina-skärm med en pixeltäthet på 389 ppi. Om vi utgår från att detta gäller den lilla utgåvan med 4,7-tums skärm, som vi berättat om tidigare, så motsvarar den en skärmupplösning på nästan Full-HD. iPhone 5S har en upplösning på 1136 x 640 pixlar, fördelade på en 4-tums skärm, vilket ger en pixeltäthet på 326 ppi. Under alla omständigheter blir skärmen inte riktigt lika bra som Samsung har satt i sin Galaxy S5, som med 5,1 tum och 1920 x 1080-upplösning har en pixeltäthet på hela 432 ppi.

Däremot kan iPhone 6 visa sig bli smartmobilmarknadens obestridde fartdåre! Apples A8-processor blir på hela 2,6 GHz, avslöjar Dickson i sin sista tweet om den kommande iPhone 6-telefonen, och eftersom nuvarande iPhone 5S med A7-processor på 1,3 GHz redan är en av marknadens snabbaste så är det mycket som tyder på att den nya processorn kommer att köra ifrån alla konkurrenter.

Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Det enda som är snabbare än Ludicrous är Plaid ...
  Men Volkswagen säger fortfarande ingenting om möjligheten att få bättre ljud!
  Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan vara den perfekta kombinationen av specifikationer och pris.
  Panasonic börjar rulla ut sin första Android-TV i november!
  Byggs bara i 50 exemplar – och de blir inte direkt billiga.
  Förutom Elite 85t släpper Jabra aktiv brusreducering till befintliga Elite 75t.
  Nu är det officiellt. Om tre veckor lanserar OnePlus sin nästa mobil.
  I dag släpper Netflix trailern till deras första norska originalfilm: Kadaver

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G

  Riktpris: 14600 kr Galaxy Note 20 är en överraskning på flera sätt

  Motorola Moto g 5G plus

  Riktpris: 4490 kr Den billigaste 5G-mobilen på marknaden

  OnePlus Nord

  Riktpris: 5600 kr Upp till bevis!

  Xiaomi Mi 10 Pro (kamera)

  Riktpris: 12000 kr Billigmärket Xiaomi slår till med en utmärkt kamera
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.