Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

iPhone 6: extremt platt och Ultra Retina-skärm

Nya rykten hävdar att kommande iPhone 6 blir blixtsnabb och tunnare än någonsin. Även upplösningen får en uppryckning.

Av / 2014-03-18 - 09:01
iPhone 6: extremt platt och Ultra Retina-skärm

Sonny Dickson är en australiensisk tonåring som ett flertal gånger lyckats få fram pålitlig information om kommande Apple-produkter. Det var till exempel han som förra året visade upp massor av bilder på den färgglada iPhone 5C.  Och så avslöjade han att iPad Air skulle få samma design som iPad mini.

Vi kan med andra ord tänka oss att inte slå dövörat till utan lyssna på vad den unge australiensaren har att förtälja om nya icke-existerande Apple-prylar. Till exempel iPhone 6.

Nu har Sonny Dickson nämligen avslöjat en av iPhone 6:s viktigaste specifikationer: tjockleken! Enligt en tweet som Dickson författat blir nya iPhone 0,22 tum tjock, vilket översatt till svenskt mått är 5,58 millimeter. Nuvarande iPhone 5S är 7,6 millimeter, så det skulle vara en markant förbättring om det stämmer. Som jämförelse är Samsung Galaxy S5, som väl får anses vara den kommande iPhone-telefonens störste rival, hela 8,1 millimeter.

Och det är inte allt. I en annan tweet hävdar Dicksom att iPhone 6 får så kallad Ultra Retina-skärm med en pixeltäthet på 389 ppi. Om vi utgår från att detta gäller den lilla utgåvan med 4,7-tums skärm, som vi berättat om tidigare, så motsvarar den en skärmupplösning på nästan Full-HD. iPhone 5S har en upplösning på 1136 x 640 pixlar, fördelade på en 4-tums skärm, vilket ger en pixeltäthet på 326 ppi. Under alla omständigheter blir skärmen inte riktigt lika bra som Samsung har satt i sin Galaxy S5, som med 5,1 tum och 1920 x 1080-upplösning har en pixeltäthet på hela 432 ppi.

Däremot kan iPhone 6 visa sig bli smartmobilmarknadens obestridde fartdåre! Apples A8-processor blir på hela 2,6 GHz, avslöjar Dickson i sin sista tweet om den kommande iPhone 6-telefonen, och eftersom nuvarande iPhone 5S med A7-processor på 1,3 GHz redan är en av marknadens snabbaste så är det mycket som tyder på att den nya processorn kommer att köra ifrån alla konkurrenter.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läcka om Google Pixel 9

Slut på ensamrätt för Apple Pay

Flytta fotona från Google till iCloud

Apple Vision Pro-försäljningen i USA är praktiskt taget "död"

Äntligen hastighet i Google Maps

Samsung gör nya och bättre vikbara med AI

Nya smartklockor från Samsung med fokus på hälsa och friluftsliv

Galaxy Ring kommer inte till Sverige just nu

Budgetmobil och billig smartklocka från CMF by Nothing

Google säger adjö till Samsung-chip

Galaxy Unpacked: Så dyr blir Samsung Galaxy Ring

Galaxy Unpacked: Ny läcka avslöjar allt!

Rulla till toppen