Search
Generic filters

iPad 2 kommer 25 mars

Efter 15 miljoner sålda iPad är det dags för en ny modell. Apples helgonförklarade chef Steve Jobs presenterade nya iPad 2 i San Francisco och den är ännu snabbare, lättare och tunnare. Samt har fått kameror på båda sidor.

 

Steve Jobs

 

Steve Jobs presenterade ikväll iPad 2 på Yerba Buena Center for the Arts i San Francisco. Den första iPaden som lanserades i april 2010 sålde 15 miljoner exemplar på nio månader. Förväntningarna på den nya iPad 2 är nu ännu större. En fördubbling av antalet sålda enheter 2011 är enligt analytikerna inte osannolikt.


Den nya iPad 2 är snabbare, lättare, 33 procent tunnare och har fått en ny design med flat baksida och kamera på båda sidor.

Den framåtriktade kameran har VGA (480) upplösning medan kameran på baksidan har 720 HD-upplösning.

Den har också fått gyroskop (som på iPhone 4) och en ny 1 GHz A5-processor med två kärnor som är dubbelt så snabb som på iPad 1.

Spelupplevelsen är också förbättrad med, enligt Apple, nio gånger snabbare grafik. Trots det har iPad 2 samma batteritid som originalet, det vill säga 10 timmar.

 

Utseendemässigt är tämligen lik originalet, men nu är tjockleken bantad till 8,8 millimeter, medan vikten fallit 100 gram till 590 gram.

Den kan trevligt nog fås i svart eller vit version. Skärmen är den samma på 9,7 tum,med LED-bakbelysning och 1024×768 punkters upplösning.

iPad 2 släpps 11 mars i USA och den 25 mars i ytterligare 26 länder, däribland Sverige. Det är inga prisförändringar på modellerna som även fortsättningsvis har 16, 32 och 64 GB lagringskapacitet. Med eller utan 3G.

Samtidigt med iPad 2 släpps nya tillbehör, däribland en efterlängtad HDMI-adapter. Och videoutgången fungerar nu för alla appar, inte bara Keynote som tidigare.


Det förra fodralet Apple själva levererade var inte speciellt imponerande. Men nya Smart Covers däremot…

 

Det täcker bara glassidan och kommer i många färger. Fem i läder och fem i polyretan.

Den väcker för övrigt iPaden när man öppnar fodralet och släcker den när man stänger. Fodralet fästs med magneter på sidan och anpassar sig själv för att ligga perfekt över skärmen.

 

En ny version av operativsystemet iOS 4.3 lanseras 11 mars. Med bland annat snabbare javascript i Safari, och iTunes Home Sharing som strömmar direkt från Macen till en iOS-enhet.

Med iOS 4.3 får man också möjligheten att strömma video med AirPlay till sin TV via Apple TV.

Eftersom iPad 2 nu har kameror stöder den även PhotoBooth och Facetime videosamtal på iPad.

 

Och äntligen kan man använda iMovie videoredigering på en iPad.iMovie stöder även AirPlay videostömning till TV via Apple TV.


Nytt för iPad är också Garageband med mixning och effekter till iPad. Det är till och med anslagskänsliga tangenter på pianot.

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Fritt val av ljuseffekter och inspelningskaraktäristik.
  Bang & Olufsen i gaming-samarbete med e-sportmästarna i Astralis. Första gaming-headsetet kommer i vår.
  Nya Omen-tillbehör med Warp Wireless-teknik.
  Amazon-ägda Ring har lanserat Always Home Cam som har en helt unik funktion: Den är en flygande minidrönare som flyger runt och håller koll på ditt hem.
  Efter att ha dragit tillbaka de första Sleepbuds på grund av batteriproblem är nya proppar på väg.
  Halo styr hela din B&O-anläggning.
  Med optiska brytare i stället för mekaniska ska Roccat Vulcan Pro-tangentborden vara så mycket som 40 gånger snabbare än konkurrenterna.
  Blir Canons billigaste pro-videokamera.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G

  Riktpris: 14600 kr Galaxy Note 20 är en överraskning på flera sätt

  Motorola Moto g 5G plus

  Riktpris: 4490 kr Den billigaste 5G-mobilen på marknaden

  OnePlus Nord

  Riktpris: 5600 kr Upp till bevis!

  Xiaomi Mi 10 Pro (kamera)

  Riktpris: 12000 kr Billigmärket Xiaomi slår till med en utmärkt kamera
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.