Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Ikväll kommer två nya iPad

Vi rapporterar direkt från lanseringen i Berlin. Men vad kommer mer än iPad?

Av / 2014-10-16 - 10:33
Ikväll kommer två nya iPad

Ikväll ska Apple presentera kommande produkter vid pressevent i San Francisco och Berlin. Och som vanligt är det gott om rykten om vad som ska visas. Den här gången är det dock solklart åtminstone vilka två av produkterna är. Och det märkliga är att det är Apple som har råkat läcka detaljerna.

Man la under gårdagen ut en officiell instruktionsbok för iOS8 på iTunes Store. Problemet var att den innehöll både bilder och faktauppgifter om två okända iPad-modeller, iPad Air 2 och iPad Mini 3.

apple leak

 

Vi vet alltså redan nu att det kommer både en stor och en liten iPad som kommer vara mindre förbättringar av tidigare modeller. Snabbare processor, bättre kamera och fingeravtrycksläsare verkar vara säkert att det kommer. Men det pratas också om ”Retina HD” skärm med ytterligare högre upplösning.

desktop

 

Man kommer även att officiellt släppa Mac OS X Yosemite som presenterades på WWDC i Juni och som har varit ute i testversioner i månader nu.

Men vad mer som presenteras är mer osäkert.

En uppdatering av iMac med högupplöst skärm har det ryktats om länge, men de har försenats av tekniska problem. Nu surrar ryktena mer än någonsin om en modell med 27-tums skärm och dubbel upplösning mot tidigare. Det vill säga en 5K-skärm! Låt oss hålla tummarna.

iMac27_iMac21_Photos_WEB

Det har också pratats mycket om en uppdaterad Macbook Air med en 12-tums retinaskärm. Men de senaste ryktena säger att man inte hunnit bli klara med den till denna lansering. Vi får se.

I vilket fall som helst så är vi på plats ikväll klockan 19. Räkna med nyheter kort efter det, samt lite senare en artikel med många bilder och våra intryck efter att själva ha känt på produkterna.

 

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Xiaomi släpper Flip-konkurrent

Google själva ligger bakom enorm läcka

HMD Skyline oväntat cool mobil

Youtube hittar låten du nynnar på

Nästa Sony-mobil kan sakna viktig kamerafunktion

OnePlus redo för en kall sommar med heta produkter

Läcka om Google Pixel 9

Slut på ensamrätt för Apple Pay

Flytta fotona från Google till iCloud

Apple Vision Pro-försäljningen i USA är praktiskt taget "död"

Äntligen hastighet i Google Maps

Samsung gör nya och bättre vikbara med AI

Rulla till toppen