Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

IFA 2022: Huawei lyfter på skynket för nya produkter

Kinesiska Huawei lanserar smartklocka, ny bärbar dator och surfplatta på årets största elektronikmässa

Av / 2022-09-02 - 17:25
IFA 2022: Huawei lyfter på skynket för nya produkter

Huawei har drabbats hårt av den amerikanska bojkotten, som har avlägsnat den kinesiska elektronikjätten från den dominerande marknadsposition företaget kunde glädja sig åt fram till för några år sedan.

Men även om slaget om just mobilmarknaden förmodligen är förlorat för nuvarande så ger Huawei inte upp. Kineserna är därför på plats på årets IFA-mässa i Berlin, där Huawei även har många nya produkter för konsumenter. De flesta finns redan på den kinesiska marknaden, men under de kommande månaderna kommer produkterna också att landa på de europeiska butikshyllorna.

Huawei Watch D
(Foto: Huawei)

Bland annat en helt ny smart klocka – Huawei Watch D – som Huawei beskriver som att ha ”en hälsoassistent på handleden”. Klockan gör det möjligt att samla in påminnelser vid låga syrenivåer i blodet, samt mäta sömn och stress, och kan naturligtvis även mäta puls, hjärtrytm och SpO2.

Huawei är också redo med en flaggskepps-laptop, Huawei MateBook X Pro, som levereras med 12:e generationens Intel Core-processorer samt ett nytt så kallat Huawei Shark Fin-kylsystem.

MateBook X Pro
(Foto: Huawei)

Den bärbara datorn har 14,2 tums-skärm med 3,1K-upplösning och har också ”den mest avancerade pekplattan någonsin i en MateBook. Huawei Free Touch stöder åtta innovativa gester för att ta skärmbilder, ändra ljusstyrka, volym och mycket mer”, försäkrar tillverkaren.

Sist, men inte minst, har kineserna också den nya Huawei MatePad Pro-surfplattan med sig till IFA-mässan.

Enheten har en 12,6-tums OLED-skärm med en uppdateringshastighet på 120Hz samt ett skärm-till-storleks-förhållande på 90 procent.

Huawei MatePad Pro
(Foto: Huawei)

Funktioner som App Multiplier och Multi-Window-stöd möjliggör multitasking, och dessutom ger Huawei M-Pencil (2:a generationen) och smarta magnetiska tangentbordet användare ”en smartare surfplatte-upplevelse som syftar till att förbättra kreativiteten och produktiviteten och ge en mer PC-liknande upplevelse”.

Pris och tillgänglighet

Produkterna kommer att lanseras på den europeiska marknaden innan årets slut. Vilka produkter som lanseras på den svenska marknaden kommer att meddelas vid ett senare tillfälle, uppger Huawei.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nu är Gemini Nano för Pixel 8 här

Nu ska budgetmobilerna bli läckra

Var det allt, Apple?

Apples årliga mjukvaru-uppdatering

Skärmljus inte så illa för din sömn

Gemini-appen på svenska

Samsungs smartklockor får artificiell intelligens

57 procent av Googles mobilkunder kommer att byta

Rykte: iOS 18 kommer att få AI-genererade Emojis och ChatGPT-partnerskap

Med M4-chippet börjar Apples slutspurt i AI-racet

Apple i shitstorm: Ber nu om ursäkt för brutal reklam

Nokia 3210 är tillbaka!

Rulla till toppen