TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

IFA 2022: Huawei lyfter på skynket för nya produkter

Kinesiska Huawei lanserar smartklocka, ny bärbar dator och surfplatta på årets största elektronikmässa

forfatter
Publicerad 2022-09-02 - 17:25

Huawei har drabbats hårt av den amerikanska bojkotten, som har avlägsnat den kinesiska elektronikjätten från den dominerande marknadsposition företaget kunde glädja sig åt fram till för några år sedan.

Men även om slaget om just mobilmarknaden förmodligen är förlorat för nuvarande så ger Huawei inte upp. Kineserna är därför på plats på årets IFA-mässa i Berlin, där Huawei även har många nya produkter för konsumenter. De flesta finns redan på den kinesiska marknaden, men under de kommande månaderna kommer produkterna också att landa på de europeiska butikshyllorna.

Huawei Watch D
(Foto: Huawei)

Bland annat en helt ny smart klocka – Huawei Watch D – som Huawei beskriver som att ha ”en hälsoassistent på handleden”. Klockan gör det möjligt att samla in påminnelser vid låga syrenivåer i blodet, samt mäta sömn och stress, och kan naturligtvis även mäta puls, hjärtrytm och SpO2.

Huawei är också redo med en flaggskepps-laptop, Huawei MateBook X Pro, som levereras med 12:e generationens Intel Core-processorer samt ett nytt så kallat Huawei Shark Fin-kylsystem.

MateBook X Pro
(Foto: Huawei)

Den bärbara datorn har 14,2 tums-skärm med 3,1K-upplösning och har också ”den mest avancerade pekplattan någonsin i en MateBook. Huawei Free Touch stöder åtta innovativa gester för att ta skärmbilder, ändra ljusstyrka, volym och mycket mer”, försäkrar tillverkaren.

Sist, men inte minst, har kineserna också den nya Huawei MatePad Pro-surfplattan med sig till IFA-mässan.

Enheten har en 12,6-tums OLED-skärm med en uppdateringshastighet på 120Hz samt ett skärm-till-storleks-förhållande på 90 procent.

Huawei MatePad Pro
(Foto: Huawei)

Funktioner som App Multiplier och Multi-Window-stöd möjliggör multitasking, och dessutom ger Huawei M-Pencil (2:a generationen) och smarta magnetiska tangentbordet användare ”en smartare surfplatte-upplevelse som syftar till att förbättra kreativiteten och produktiviteten och ge en mer PC-liknande upplevelse”.

Pris och tillgänglighet

Produkterna kommer att lanseras på den europeiska marknaden innan årets slut. Vilka produkter som lanseras på den svenska marknaden kommer att meddelas vid ett senare tillfälle, uppger Huawei.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Lämna en kommentar

MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind

Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.

Alla nya Samsung Galaxy S23-modeller har Snapdragon Samsung lanserar tre nya mobiler med toppspecifikationer. Telefonerna finns att köpa redan idag.
lbpluss
Når nästan ända fram En riktigt bra träningsklocka som har allt. Inklusive katastrofal batteritid och hög prislapp.
OnePlus bekräftar överraskande iPad-konkurrent OnePlus Pad kommer lanseras den 7 februari
lbpluss
Omvänd? Är verkligen iPhone den bästa mobilen? Varför skulle den vara det i så fall? Som inbiten Android-användare har jag antagit utmaningen att under en period leva med två iOS-produkter. Oklart om jag ska skratta eller gråta…
Har Motorola hittat G-punkten? Den kinesiska mobiltillverkaren lanserar tre nya billiga mobiler.
Följ Ljud & Bild