Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Idag lanserar Google Nexus 9

Den nya surfplattan från HTC blir den första produkten med Android L

Av / 2014-10-15 - 08:03
Idag lanserar Google Nexus 9

Sedan Google Nexus 7 från 2013, producerad av Asus, har vi inte sett någon ny surfplatta i Google Nexus-serien. Nexus är produkter tillverkade efter Googles design och med en ren och oförändrad version av Android.

Men enligt 9to5google.com, som citerar Forbes, så kommer Google idag att lansera en ny Nexus-surfplatta kallad Nexus 9. Surfplattan blir den första produkten som kör den nya Android L, och den ska ska tillverkas av HTC.

Egentligen skulle Google ha haft ett stort lanseringsevent för att presentera Nexus 9, men har istället valt att endast tillkännage produkten i ett inlägg på företagets officiella blogg. Antagligen för att lägga kraften på att förbättra och färdigställa Android L, efterföljaren till nuvarande Kitkat-versionen, som presenterades i juni på Google I/O.

Nexus 9 är också är känd under namnet HTC Volantis, och ska enligt 9to5google.com ha en 8,9 tums skärm med 2 048 x 1 440 punkters upplösning, 64-bitars dual-core processor samt en 8 MP kamera och en 3 MP frontkamera. Vikten landar på 480 gram.

Nexus 9 kommer i två versioner, 16 GB för $399 och 32 GB + 4G/LTE för $499. Båda versionerna kommer stöda microSD-kort för utökad lagringsplats.

 

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Apple Vision Pro-försäljningen i USA är praktiskt taget "död"

Äntligen hastighet i Google Maps

Samsung gör nya och bättre vikbara med AI

Nya smartklockor från Samsung med fokus på hälsa och friluftsliv

Galaxy Ring kommer inte till Sverige just nu

Budgetmobil och billig smartklocka från CMF by Nothing

Google säger adjö till Samsung-chip

Galaxy Unpacked: Så dyr blir Samsung Galaxy Ring

Galaxy Unpacked: Ny läcka avslöjar allt!

Rekordförsäljning av kommande iPhone tack vare Apple Intelligence?

Galaxy Unpacked: Enorm Samsung Galaxy Watch-läcka

Nästa Google Pixel kommer den 13 augusti

Rulla till toppen