Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

HTC visar ny toppmodell

Nya HTC One är en riktig premiummobil med intressanta finesser

Av / 2013-02-19 - 18:48
HTC visar ny toppmodell

Liksom Apple verkar HTC ha slutat med modellnummer på sin toppmodell och kallar den helt enkelt för ”den nya HTC One”.

Man har lagt mycket möda på att få mobilen att kännas som ett enda stycke utan synbara skarvar och det har man verkligen lyckats med. Den känns som ett enda stycke aluminium som Gorillaglaset flyter ihop med. Och det är inte bara utsidan som imponerar. Inuti hittar vi en riktigt snabb processor, bra kamera och ljud.

P1050210_1000
HTC:s VD Peter Chou vid lanseringen i London

Det man pratade mycket om är den nya startskärmen HTC BlinkFeed som består av ett flöde av bilder, statusuppdateringar från sociala nätverk och nyheter från olika källor. En av dessa som man presenterade ett nytt samarbete med är AOL. De ska leverera nyheter direkt anpassade för mobilskärmen.

P1050215_1000
AOL:s VD Tim Armstrong bjuder på innehåll till HTC One

För en gångs skull handlar den nya kameran inte om fler megapixlar. Istället säger man sig ha satsar på bildkvalitet och kallar den helt enkelt för en Ultrapixel Kamera. Man påstår att den fångar 300 procent mer ljus än tidigare modeller och säger kaxigt att den klår alla konkurrenter. Sensorn är på 1/3′ och ska ha en ”större pixelstorlek”.

Kameran kan även ta en liten videosnutt samtidigt som man tar en stillbild. Detta kallar man för HTC Zoe, och i galleriet kan man nu blanda stillbilder, filmer och Zoe-snuttar samt att de automatiskt kan sättas ihop till presentationer med stillbilder, övergångar, filmsnuttar och musik.

P1050228_1000
Startskärmen HTC BlinkFeed

På ljudsidan har man liksom tidigare samarbetat med Beats Audio. Vad som däremot är nytt och annorlunda är att man har satt in framåtriktade stereohögtalare som inte ska låta lika burkigt och instängt som i normala mobiler. BoomSound är det klatschiga namnet. Tyvärr var det lite svårt att avgöra om det stämmer i den larmiga demonstrationslokalen utan det får vi återkomma till i vårt kommande test.

En annan intressant finess är att den har inbyggd infraröd sändare så att man ska kunna styra sin hemelektronik direkt från pekskärmen. Appar ska hjälpa till att exempelvis visa TV-tablån så att man kan välja vilka program eller filmer man vill titta på.

Processor: 1,7 GHz Snapdragon 600 quad
Kamera: F2.0, 28 mm lins
Trådlöst: LTE, NFC, BT 4.0, 802.11 a/b/g/n
Batteri: 2 300 mAh

HTC One kommer att släppas i mars till ett pris på ca 5 500 SEK

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

HMD Skyline oväntat cool mobil

Youtube hittar låten du nynnar på

Nästa Sony-mobil kan sakna viktig kamerafunktion

OnePlus redo för en kall sommar med heta produkter

Läcka om Google Pixel 9

Slut på ensamrätt för Apple Pay

Flytta fotona från Google till iCloud

Apple Vision Pro-försäljningen i USA är praktiskt taget "död"

Äntligen hastighet i Google Maps

Samsung gör nya och bättre vikbara med AI

Nya smartklockor från Samsung med fokus på hälsa och friluftsliv

Galaxy Ring kommer inte till Sverige just nu

Rulla till toppen