Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

HTC One M8 Mini saknar viktig funktion

HTC är på gång med en lillebror till flaggskeppet One M8, men mini-modellen får klara sig utan en av storebroderns viktigaste fördelar.

Av / 2014-05-05 - 16:00
HTC One M8 Mini saknar viktig funktion

Efter att HTC lanserade sin nya toppmodell One M8 i mars, kommer det inte som någon stor överraskning att det nu är en miniversion på gång också. Alltså en uppföljare till nuvarande HTC One Mini.

Vi såg de första ryktena om mini-utgåvans specifikationer redan före den ”stora” One M8 presenterades. Det var @evleaks som hävdade på Twitter att kommande HTC One M8 Mini skulle få 1,4 GHz Snapdragon 400 quadcore-processor, 4,5-tums skärm med 720p HD-upplösning, 1 GB RAM, 16 GB minne som gick att utökas med microSD-kort, 13 Mp-kamera, Bluetooth 4.0 och den senaste Android 4.4.2 KitKat-versionen.

Om detta visar sig stämma vet vi inte, men nu vet vi däremot – med största sannolikhet – hur nya HTC One M8 Mini kommer att se ut. Det är återigen @evleaks som berättar, den här gången är det något som visar ett officiellt pressfoto av den nya minitelefonen som hittat till Twitter.

Det finns tecken som tyder på att det officiella namnet blir HTC One Mini 2, men i övrigt liknar lillebrodern sitt större syskon på pricken. Tittar man efter noga så ser man dock en viktig skillnad, och det är att miniversionen uppenbarligen får klara sig utan kamera nummer två, den så kallade HTC Duo Camera, på baksidan. I HTC One M8 är den här funktionen ett slags avståndsmätare som möjliggör kamerafinessen uFocus, som gör att man kan ändra fokus i bilden efter den har tagits.

Ännu så länge vet vi inte när HTC One M8 Mini (eller HTC One Mini 2, om det är så det heter) ska lanseras.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

HMD Skyline oväntat cool mobil

Youtube hittar låten du nynnar på

Nästa Sony-mobil kan sakna viktig kamerafunktion

OnePlus redo för en kall sommar med heta produkter

Läcka om Google Pixel 9

Slut på ensamrätt för Apple Pay

Flytta fotona från Google till iCloud

Apple Vision Pro-försäljningen i USA är praktiskt taget "död"

Äntligen hastighet i Google Maps

Samsung gör nya och bättre vikbara med AI

Nya smartklockor från Samsung med fokus på hälsa och friluftsliv

Galaxy Ring kommer inte till Sverige just nu

Rulla till toppen