Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

HTC lanserar extrem selfie-mobil

Nya HTC Desire Eye har 13 Mp frontkamera och är vattentät.

Av / 2014-10-09 - 09:34
HTC lanserar extrem selfie-mobil

I går kväll visade HTC upp den nya toppmodellen i Desire-serien på ett pressevent i New York. Som namnet Eye antyder är det en mobil med stort fokus på kamerorna och att redigera och dela bilder.

HTC Desire Eye Matt Blue Stack

Det mest uppseendeväckande är den framåtriktade kameran som har en upplösning på hela 13 megapixel. Den har en vidvinkellins på 22 mm så att du får med alla dina vänner i dina selfies.

HTC Desire Eye selfie

Och är det dålig belysning så ska den ändå kunna ta bra bilder tack vare en bakbelyst sensor och en ljusstark optik på F2,2. Om det inte räcker till så har den en dubbel LED-blixt som ger naturliga hudtoner. Det här är utan tvekan den mest imponerande frontkamera vi sett i en mobil och vi ser fram emot att testa den.

HTC Desire Eye front camera

Förutom den imponerande hårdvaran har den mjukvara som hjälper till att ta bra bilder. Bland annat följande ansiktsigenkänning som ger skärpa på ansikten när man tar foton. Och det håller personer inom bildrutan när man använder den för videokonferenser. Vilket den borde fungera bra för då den filmar i full HD-upplösning. Man kan även filma med båda kamerorna samtidigt så att folk både ser vad du ser och hur du reagerar på vad som händer.

HTC Desire Eye facetracking

Den bakåtriktadade kameran är inte dålig den heller. Även den har en 13 megapixels bakbelyst bildsensor, vilket skiljer sig från HTC One-mobilernas Ultrapixel-kamera som faktiskt bara har 5 megapixel. Optiken är inte fullt lika vidvinklig, med 28 mm brännvidd, fast den är mer ljuskänslig med F2,0.

HTC Desire Eye back camera

HTC Desire Eye camera

Det andra som sticker ut från mängden är att den är vattentät. IPX7-klassningen innebär att den klarar att vara på en meters djup i 30 minuter.

HTC Desire Eye LB SE

Vårt intryck av den 5,2 tum stora skärmen var att Full HD-upplösningen räckte till för att den skulle upplevas som skarp och detaljerad. Och färgåtergivningen var, så vitt vi kunde bedöma i den färgdränkta lokalen, fullt godkänd.

Men HTC har inte glömt bort ljudet heller. Den har deras så kallade Boomsound-teknik, med dubbla framåtriktade högtalare med inbyggda förstärkare. Det finns hela tre mikrofoner med brusreducering för att filtrera bort oönskade ljud.

HTC Desire Eye side

Färgvalen och plastmaterialet gör att den inte känns lika exklusiv som HTC One. Men den har också en annan målgrupp och byggkvaliteten är riktigt bra. Det här känns som en perfekt mobil för en yngre, socialt aktiv målgrupp som dokumenterar och delar sina upplevelser.

HTC Desire Eye kommer att kosta 5 000 kronor när den släpps senare i år.

Fakta
Operativsystem: Android 4.4.2
Skärm: 5,2 tum, 1080 x 1920 (424 ppi)
Processor: 2,3 GHz quadcore Snapdragon 801
Minne: 2 GB / 16 GB + <128 GB microSD
Kameror: 13 Mp 28mm F2,0 + 13 Mp 22mm F2,2
Trådlöst: 4G LTE, wifi a/b/g/n, NFC, BT 4.0 AptX
Mått: 152 x 74 x 8,5 mm, 154 gram
Batteri: 2400 mAh, 20 h taltid, 538 h standby

 

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

HMD Skyline oväntat cool mobil

Youtube hittar låten du nynnar på

Nästa Sony-mobil kan sakna viktig kamerafunktion

OnePlus redo för en kall sommar med heta produkter

Läcka om Google Pixel 9

Slut på ensamrätt för Apple Pay

Flytta fotona från Google till iCloud

Apple Vision Pro-försäljningen i USA är praktiskt taget "död"

Äntligen hastighet i Google Maps

Samsung gör nya och bättre vikbara med AI

Nya smartklockor från Samsung med fokus på hälsa och friluftsliv

Galaxy Ring kommer inte till Sverige just nu

Rulla till toppen