Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

HTC bygger nästa Nexus-surfplatta

Nexus lever än, nästa produkt blir en surfplatta. Och ska byggas av HTC.

Av / 2014-06-24 - 09:16
HTC bygger nästa Nexus-surfplatta

Egentligen hade Google planer på att lägga ner Nexus-produkterna, och i stället ersätta dem med en ny serie så kallade Android Silver-enheter. Dem ska det komma flera stycken av från olika tillverkare, precis som det har varit med Nexus-produkterna. Kraven på Silver-enheterna ska dock vara högre, plus att produkterna ska ligga närmare den ”rena” Android-känslan i Googles egen anda.

Läs också: Test av LG Nexus 5.

Men det finns uppenbarligen plats för en sista modell i Nexus-serien. Det rapporterar åtminstone Android Police och skriver att taiwanesiska HTC ska bygga den sista surfplattan i serien. För närvarande går HTC:s Nexus-platta under namnet HTC Volantis, och tycks bli ett mellanting mellanden nuvarande Nexus 7-surfplattan och den något större Nexus 10-modellen från Samsung.

nexusae0_wm_Volantis
Bilden kommer från Android Police. Illustrationen längst upp i artikeln bygger på den lilla bilden till höger och är ingen realistisk beskrivning av hur HTC Volantis kommer att se ut i verkligheten.

Ska vi tro på ryktet så får Volantis en skärm på 8,9 tum och 20148 x 1440 pixlar, vilket ger en pixeltäthet på 281 ppi. Internminnet ska vara 2 GB och minnet 16 eller 32 GB och kamerorna har 8 respektive 3 Mp.

Intressantast är dock att HTC Volantis sägs bli utrustad med en 64-bitars Tegra K1-processor från Nvidia.

Vikten påstås bli 427 gram måtten 226,3 x 151,9 x 7,9 mm. Surfplattan är byggd av aluminium och får alltså samma lyxiga utseende och känsla som HTC:s egen highend-mobil One M8.

Priset blir 400 dollar för versionen med 16 GB minne och wifi och 100 dollar mer för 32 GB-versionen.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

HMD Skyline oväntat cool mobil

Youtube hittar låten du nynnar på

Nästa Sony-mobil kan sakna viktig kamerafunktion

OnePlus redo för en kall sommar med heta produkter

Läcka om Google Pixel 9

Slut på ensamrätt för Apple Pay

Flytta fotona från Google till iCloud

Apple Vision Pro-försäljningen i USA är praktiskt taget "död"

Äntligen hastighet i Google Maps

Samsung gör nya och bättre vikbara med AI

Nya smartklockor från Samsung med fokus på hälsa och friluftsliv

Galaxy Ring kommer inte till Sverige just nu

Rulla till toppen