Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Ny generation smartklockor och aktivitetsmätare från Fitbit

Målet är att klockan ska bli ett med användaren och på så vis skapa bättre förutsättningar för ett hälsosamt liv.

Av / 2022-08-30 - 10:15
Ny generation smartklockor och aktivitetsmätare från Fitbit

Fitbit uppdaterar nu Sense- och Versa-familjen med Sense 2 samt Versa 4. Båda är mer slimmade i designen för att få användaren att bära den 24/7 för bästa utdelning.

På båda klockorna har man återinfört fysiska knappar och båda uppges ha en batteritid på sex dagar. Sömn- och puls-mätning, stegräkning, aktivitetssensor och stressmätning finns såklart kvar även på de nya modellerna.

Har du missat ladda din klocka hävdar Fitbit att det endast behövs 12 minuter för att boosta laddningen så klockan håller ett dygn.

Fitbit Sense 2
Fitbit Sense 2. (Foto: Fitbit)

Fitbit Sense 2

Är du mest intresserad av att hålla koll på din hälsa kanske valet faller på Sense 2. Denna har en inbyggd Body Response Sensor som kontinuerligt ska mäta stressnivån, dag som natt. En kombination av klockans pulsmätning, kroppstemperatur, EDA-sensor och hjärtfrekvensvariabilitet med målet att öka din medvetenhet om vad som skapar stress för dig i vardagen. Allt för att du ska kunna göra de förändringar som behövs för bättre välmående.

Inom kort ska det vara möjligt för Sense 2 att kunna göra sin användare uppmärksam på oregelbundna hjärtslag och på sätt förvarna om tidiga tecken på förmaksflimmer. Om detta skulle förekomma hos användaren kommer det ett pushmeddelande på mobilen eller i Fitbit-appen.

Fitbit Versa 4
Fitbit Versa 4. (Foto: Fitbit)

Fitbit Versa 4

Tillhör du den aktiva skaran är det kanske Versa 4 du ska välja. Här finns 40 olika träningslägen med allt från yoga och intervallträning till nyheterna CrossFit, dans och tyngdlyftning.

Fitbit Inspire 3
Fitbit Inspire 3. (Foto: Fitbit)

Fitbit Inspire 3

Aktivitetsarmbandet Inspire 3 passar dig som inte nödvändigtvis vill ha en smartklocka. Du vill räkna steg, hålla koll på puls och sömn på ett enkelt sätt. Här finns en AMOLED-färgskärm som enligt uppgift ska synas bra även i dagsljus. Batteritiden uppges till 10 dagar.

Vilket djur är du när du sover?

Fitbits senaste modeller är, tillsammans med Fitbit Premium, även utrustade med Fitbits Sleep Profiler. Denna funktion ska ge en långsiktig analys av användarnas sömnmönster, beräknad utifrån faktorer som sömnlängd, tid i djup sömn och vilken tid man går och lägger sig. Sömndatan uppges vara ännu lättare att tolka med utvalda djurkaraktärer, så att du som användare får mer insikt och tips om hur du kan förbättra din egen sömnkvalitet.

Fitbit har plockat fram sex djur som användare kan ”bli”. Vart och ett utvalt för sitt distinkta sömnmönster, och korrelerar varje djurs beteende med användarens sömnstil och mönster. De sovande djuren kommer att kunna ändras från månad till månad, baserat på hur du sover.

Sense 2 och Versa 4 får även Google Maps och Google Wallet som lanseras under hösten.

Tillgänglighet och priser:

Inspire 3 kommer finnas i butik från mitten av september medan du får vänta till slutet av september om du vill införskaffa Sense 2 eller Versa 4.

Inspire 3: 999 kronor.  Sense 2: 3 199 kronor. Versa 4: 2499 kronor

 

 

Åsa Warme Hallén
(f. 1972): Hamnade år 1995 av en slump på tidningen Elektronikvälden (som sedan bytte namn till Ljud & Bild). Fram till 2013, då hon valde att prova sina vingar på annat håll, hade hon varit projektledare, journalist och redaktionschef. Sedan mars 2021 är hon tillbaka på frilansbasis. Åsa skriver främst om användningsbara prylar som gör livet roligare. Hon ser eventuellt saker och ting från ett litet annat perspektiv än sina kollegor.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nästa Sony-mobil kan sakna viktig kamerafunktion

OnePlus redo för en kall sommar med heta produkter

Läcka om Google Pixel 9

Slut på ensamrätt för Apple Pay

Flytta fotona från Google till iCloud

Apple Vision Pro-försäljningen i USA är praktiskt taget "död"

Äntligen hastighet i Google Maps

Samsung gör nya och bättre vikbara med AI

Nya smartklockor från Samsung med fokus på hälsa och friluftsliv

Galaxy Ring kommer inte till Sverige just nu

Budgetmobil och billig smartklocka från CMF by Nothing

Google säger adjö till Samsung-chip

Rulla till toppen