Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Honor kommer tillbaka till Sverige

Goda nyheter för tidigare Huawei-användare som saknar sina gamla mobiler. Honor-mobilerna som tidigare tillverkades av Huawei är på väg tillbaka till de svenska butikerna.

Av / 2024-06-14 - 15:46
Honor kommer tillbaka till Sverige

Honor är en kinesisk mobiltillverkare med en turbulent och färgstark historia. Varumärket ”Honor” lanserades av Huawei för drygt tio år sedan eftersom Huawei ville konkurrera med företag som OnePlus, som vid den tiden var helt nya på mobilmarknaden och hade stor framgång med att sälja smartphones online till billigare priser än vad traditionella mobiltillverkare – inklusive Huawei – kunde matcha.

Huaweis idé med Honor var att mobilerna endast skulle säljas online och att all marknadsföring skulle ske online och viralt via sociala medier.

Den första Honor-smarttelefonen som Huawei lanserade på den internationella marknaden 2014 var Honor 6, följt av Honor 7, Honor 8, Honor 9 och Honor 10, som vi alla har testat. Under 2019 sålde Huawei nästan 70 miljoner Honor-mobiler över hela världen.

När den amerikanska bojkotten drabbade Huawei samma år knoppades Honor av till ett självständigt bolag och såldes till ett konsortium av kinesiska bolag, Shenzhen Zhixin New Information Technology Co. Ltd. och från november 2020 har Honor varit ett självständigt bolag med stor internationell närvaro. Även i Europa, där Honor har en stark marknadsposition i länder som Finland och Tyskland.

Huawei Honor 6 lanserades 2014 och var den första Honor-telefonen på den svenska marknaden (Foto: Peter Gotschalk)

Men Honor-mobilerna försvann från de svenska – och skandinaviska – butikerna. Fram till nu, vill säga. Honor är på väg tillbaka till den svenska marknaden, och den kinesiska mobiltillverkaren planerar en storskalig satsning i hela Skandinavien. Detta berättar tillförlitliga källor från Honor för L&B Home.

Norge kommer först

Norrmännen blir de första att kunna köpa Honors mobiler i butik.

Den 28 juni kommer Honor Magic6 Pro och Honor Magic6 Lite att börja säljas i Norge, medan Honor 200 Pro, som just har lanserats internationellt i Paris, kommer att finnas tillgänglig i slutet av juli.

Sverige och Danmark?

Honor är också på väg till Sverige och Danmark, lovar våra källor på Honor. Det kinesiska företaget vill dock inte bara tjäna snabba pengar på billiga mobiler.

Tvärtom har Honor en strategi för att göra entré på premiummarknaden för smartmobiler och arbetar med att bygga upp den organisation och infrastruktur som krävs för att bland annat kunna erbjuda en tillfredsställande kundservice.

Honor Magic6 Pro (bilden) och Magic6 Lite kommer att börja säljas i norska butiker den 28 juni (Foto: Honor)

Honor-mobilerna kommer därför inte att lanseras i Sverige och Danmark förrän under andra halvåret 2024, har vi fått veta.

Vill du läsa tester av Honor?

L&B Home har fått testexemplar av både Honor Magic6 Pro och Magic6 Lite, som båda lanserades i resten av världen för ungefär sex månader sedan. Vi planerar att testa båda mobilerna till våra norska läsares glädje, men om du vill läsa våra tester av de två mobilerna här på webbplatsen, trots att det kommer dröja innan de finns i svenska butiker, låt oss veta det i kommentarsfältet nedan.

Vill du läsa våra tester av Honor Magic6 Pro och Magic6 Lite på svenska?

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

1 reaktion på ”Honor kommer tillbaka till Sverige”

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Slut på ensamrätt för Apple Pay

Flytta fotona från Google till iCloud

Apple Vision Pro-försäljningen i USA är praktiskt taget "död"

Äntligen hastighet i Google Maps

Samsung gör nya och bättre vikbara med AI

Nya smartklockor från Samsung med fokus på hälsa och friluftsliv

Galaxy Ring kommer inte till Sverige just nu

Budgetmobil och billig smartklocka från CMF by Nothing

Google säger adjö till Samsung-chip

Galaxy Unpacked: Så dyr blir Samsung Galaxy Ring

Galaxy Unpacked: Ny läcka avslöjar allt!

Rekordförsäljning av kommande iPhone tack vare Apple Intelligence?

Rulla till toppen