Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Google Pixel-mobiler och klockor får nu fler funktioner

Med en ny ”feature drop” tillför Google nya funktioner för sina Pixel-mobiler och klockor. Samt Fitbit.

Skrivet av / 2023-06-15 - 15:00
Google Pixel-mobiler och klockor får nu fler funktioner

En av fördelarna med att ha en Pixel-enhet är att Google lovar att de kommer att släppa nya funktioner undan för undan. Nu har det just kommit en sådan ”feature drop” som bland annat innehåller hjälper användarna att hålla sig säkra, enklare selfies och lättare tillgång till kontroll av det smarta hemmet.

Känner man sig lite otrygg kan man sätta igång en nedräkning till en säkerhetskontroll. Om man inte bekräftar att man kommit hem säkert så får dina säkerhetskontakter en notis med live-spårning av din position.

Säkerhet (Foto: Google)

Detektering av bilolyckor har funnits ett tag nu i appen Personlig säkerhet. Den använder mobilens sensorer för att avgöra om man utsatts för stora krafter som tyder på en olycka. Mobilen kan då automatiskt ringa räddningstjänsten. Nytt är att den nu också kan underrätta nödkontakterna att något hänt. Här kan du läsa mer om hur det fungerar.

När man har satt en timer för att ta en selfie räcker det nu att visa handflatan för kameran för att sätta igång timern. Google har också aktiverat Macro Focus för video på Pixel 7 Pro. Därmed kan man filma små saker på riktigt nära håll.

Man kan nu uttrycka sig mer kreativt med ”cinematic wallpapers” där den kan förvandla dina foton till 3D-animeringar att ha som bakgrundsbild. Man kan också skapa emoji-bakgrunder med 4000 olika symboler, mönster och färger.

Transkribering av inspelningar blir också bättre med etiketter för talare, och att man lätt kan exportera den färdiga texten till Google Docs.

Home Panel (Foto: Google)

Man kan nu kontrollera sitt smarta hem direkt från låsskärmen tack vare tillgång till den omdesignad Home Panel. Släck lampor, justera temperaturen eller kontrollera din övervakningskamera med ett svep och en tryckning. Läs mer om den här.

Pixel 6a och Pixel 7a kan nu upptäcka att de ligger på ett hårt underlag som ett bord, och justera ner vibrationssignaler så att de inte vibrerar sig över kanten.

Läs också Pixel 7a nya kungen Pixels billigare modell närmar sig Pro-modellen men till halva priset!

Med Adaptive Charging listar mobilen ut om du brukar ladda den längre stunder vid den specifika tidpunkten. I så fall laddar den långsamt för att skada batteriet och fyller bara upp till 100% strax innan du brukar avbryta laddningen.

Pixel Watch håller nu kontinuerligt koll på din puls och syresättning av blodet, åtminstone i utvalda länder. Google Assistenten får fler språk, och när du tränar upptäcker den automatiskt pauser. Eftersom Pixel Watch inte ens säljs här så går vi inte in på fler detaljer.

Foto: Google

En Daily Readiness Score på din Fitbit visar om det är dags att träna eller om det är vilodag. På vissa Fitbit-modeller får du nu en smartare lista över träningstyper utan att behöva öppna appen på mobilen. På andra modeller finns nu menstruations-loggning. Utvalda modeller har också fått nya stilar för klockan. Läs mer här.

 

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Enorm läcka avslöjar allt om ny toppmobil

Slut på webappar på hemskärmen

Returerna ökar för Vision Pro

Kunder rekordnöjda med Galaxy S24

Sömnapné-varning i Samsung Health

Populär smartklocka från Huawei blir grön

Är detta slutet för Nokia?

Apple Vision Pro – Här är recensenternas dom!

5G för alla!

Honors tunna vikmobil kommer hit

Stora förändringar på gång för iOS, Safari och App Store - och Fortnite kommer tillbaka!

Nej, Samsung Galaxy S22 kommer inte att få nya AI-funktioner

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen