Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Google på gång med Connected Flight Mode

Google arbetar med ett automatiskt flygplansläge och har sökt patent på den bakomliggande teknologin.

Skrivet av / 2023-07-16 - 10:00
Google på gång med Connected Flight Mode

Enligt patentet, med titeln ”Activating a Connected Flight Mode”, inlämnat till World Intellectual Property Organization (WIPO) har Google utvecklat en teknologi som automatiskt kan upptäcka när du är ombord på ett flygplan, och sömlöst växla dina bärbara enheter (smartphones, bärbara datorer och surfplattor) till ett uppkopplat flygläge.

Kanske behöver vi aldrig ändra till och från flygplansläge i våra mobiler i framtiden – de sköter det själva helt automatiskt. Foto: Rudy & Peter Skitterians – Pixabay

Funktionen ska även automatiskt kunna inaktivera automatisk säkerhetskopiering, uppdatering av appar och program etcetera, och när man stigit av flygplanet växlar enheten sömlöst tillbaka till normalt läge, återaktiverar mobilanslutning och återställer standardinställningarna.

Bild från Googles patentansökan ”Activating a Connected Flight Mode”. Illustration: WIPO.

Eftersom detta är ett patent finns ingen garanti för att funktionen någonsin kommer att bli verklighet – Google och andra företag lämnar regelbundet in patent och endast en liten andel av dem ser dagens ljus – men om Connected Flight Mode lanseras kan det bli en uppskattad funktion för många.

Ola Larsson
(f. 1970): Frilansjournalist på L&B Home. Ola har i 24 år arbetat med att hålla koll på - och skriva om - trender, innovationer och produkter inom konsumentelektronik samt vitvaror & småapparater. 1999-2017 jobbade Ola på de svenska branschtidningarna Rateko, El&Vitt samt ElektronikBranschen som journalist, teknisk redaktör samt chefredaktör. Sedan 2017 arbetar Ola som konsult - i det egna bolaget Eor AB, grundat 2014 - med fokus på framförallt det skrivna ordet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Enorm läcka avslöjar allt om ny toppmobil

Slut på webappar på hemskärmen

Returerna ökar för Vision Pro

Kunder rekordnöjda med Galaxy S24

Sömnapné-varning i Samsung Health

Populär smartklocka från Huawei blir grön

Är detta slutet för Nokia?

Apple Vision Pro – Här är recensenternas dom!

5G för alla!

Honors tunna vikmobil kommer hit

Stora förändringar på gång för iOS, Safari och App Store - och Fortnite kommer tillbaka!

Nej, Samsung Galaxy S22 kommer inte att få nya AI-funktioner

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen