Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Galaxy Z Flip 5 Retro firar klassisk flipmobil

Samsungs flipmobil SGH-E700 fyller 20 och får en hyllning med Galaxy Z Flip 5 Retro

Av / 2023-11-01 - 15:11
Galaxy Z Flip 5 Retro firar klassisk flipmobil

För 20 år sedan experimenterade tillverkarna vilt med olika formfaktorer efter att candybar-modellerna regerat marknaden. Tänk Sony Ericsson T610 eller Nokia 5100. Men så släppte Samsung flipphone-modellen SGH-E700, som visserligen inte var deras första vikbara, men den hade ingen extern antenn som stack ut! Modellen sålde mer än 10 miljoner exemplar.

Foto: Samsung

Nu när vikbara mobiler plötsligt blivit inne igen passar Samsung på att fira hur långt vi kommit med en jubileumsmodell. Det är den nya Galaxy Z Flip 5 som kommer i en limited edition Retro-modell. Den lånar färgerna på utsidan, får ett gränssnitt inspirerat av 2000-talets pixliga grafik samt en animation på den yttre skärmen som visar en nostalgisk stadssiluett.

Foto: Samsung

För den intresserad av mobilhistoria har Samsung även släppt många andra mobiler som legat långt framme med tekniken. Som MP3-mobilen SPH-2500 som kom 1999, följd av klockmobilen SPH-WP10 och kameramobilen SCH-V200.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC
<
>
Samsung SPH-M2500

Pris och tillgänglighet

Den kommer bli svår att lägga vantarna på. Detta då den endast säljs från deras egen webbshop i Korea, Storbritannien, Frankrike, Tyskland, Spanien och Australien. Men priset i den koreanska shoppen ser faktiskt inte ut att vara högre än den normala modellen.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Apple i shitstorm: Ber nu om ursäkt för brutal reklam

Nokia 3210 är tillbaka!

Smartare och starkare – samma kamera

iPad Pro får två OLED-paneler

Nya iPad Air finns i två storlekar

Nothings designtävling avgjord

Försov du dig i morse? Apple medger att det var deras fel!

Ta en paus från nätet med Nokias nya dumma mobiler

Här är HMD:s egna mobiler

OnePlus på väg med nya produkter

Tracker för Google Find My-nätverket

Heineken lanserar trist mobil

Ljud & Bild
Rulla till toppen