TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Helhetstänk från Fitbit

Bra välmående är så mycket mer än hur många timmar du hänger på gymmet eller i löparspåret.

forfatter
Publicerad 2021-08-27 - 09:56

I ett pressmeddelande från Fitbit kan vi bland annat läsa följande:

 ”Efter ett år av osäkerhet och restriktioner, hemmakontor, lägre aktivitetsnivå och större psykisk belastning för många har vi utmanats i vår syn på vad styrka är. Att vara stark i dagens samhälle är mer än hur tungt vi kan lyfta eller hur snabbt vi kan springa. Det handlar också om mental styrka och hur vi lyckas möta motgångar.”

Med detta som utgångspunkt lanserar nu Fitbit sin hittills mest avancerade hälso- och aktivitetsmätare: Fitbit Charge 5

Charge 5 är tillverkarens första aktivitetsmätare med EDA-sensor (en sensor som mäter små förändringar i svettnivån på huden.) Förändringarna kan bero på stress eller andra faktorer såsom till exempel rörelse/aktivitet. Här finns också EKG för att hålla koll på hjärtrytmen, GPS, 20 olika träningslägen och automatisk träningsigenkänning. Enligt Fitbit gör detta Charge 5 till en av de smartaste aktivitetsmätarna på marknaden.

Enligt uppgift är Charge 5 tio procent tunnare än sin föregångare, har upp till sju dagars batteritid och en mer ljusstark färgskärm.

Fitbit Charge 5
Som premiumanvändare får du tillgång till många funktioner som avslöjar din helhetshälsa. (Foto: Fitbit)

 

Daily Readiness

Inför höstens lansering introducerar Fitbit sin nya tjänst för Premiumanvändare: Daily Readiness. Tanken med denna funktion är att skapa större medvetenhet runt din personliga hälsa i helhet, inte enbart fokus på träning.

I Fitbit-appen sammanställs din data (sömn, aktivitets- och stress-nivå) och varje morgon får du en stresshanteringspoäng som du kan använda som indikation på om du bör träna eller kanske ta dig en vilodag. Du får också en analys på vad det är som påverkar din aktuella poäng och vad du kan göra för att eventuellt må ännu bättre.

Fitbit Charge 5
Enligt tillverkaren är Charge 5 tio procent tunnare än sin föregångare och ska vara ännu smidigare att bära.

Aktivitetsmätaren levereras med ett sex månaders långt premium-abonnemang för att ge dig möjlighet att prova den nya tjänsten. I premiumabonnemanget ingår även över 500 tränings- och meditations-övningar.

Tillgänglighet och pris:

Fitbit Charge 5 finns tillgänglig hos utvalda handlare under hösten till ett pris av 1 799 kronor inklusive sex månaders premium-medlemskap (för nya eller återvändande kunder). Den går att förbeställa på: www.fitbit.com

forfatter

Åsa Warme Hallén

(f. 1972): Hamnade år 1995 av en slump på tidningen Elektronikvälden (som sedan bytte namn till Ljud & Bild). Fram till 2013, då hon valde att prova sina vingar på annat håll, hade hon varit projektledare, journalist och redaktionschef. Sedan mars 2021 är hon tillbaka på frilansbasis. Åsa skriver främst om användningsbara prylar som gör livet roligare. Hon ser eventuellt saker och ting från ett litet annat perspektiv än sina kollegor.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Extremt för de extrema Med solenergiladdning, safirglas och titan klarar Enduro 2 långa träningspass i tuff miljö.
Nya smarta klockor från Samsung med fokus på hälsa Den nya Galaxy Watch5-serien kommer bland annat att möjliggöra mer omfattande mätning av sömnen.
Samsung uppgraderar sina hopfällbara mobiler De två vikbara mobilerna kommer bland annat med blixtsnabb processor och Galaxy Z Fold 4 får kamera från Galaxy S22-serien.
En uppgraderad nedgradering OnePlus 10T är en bra mobiltelefon, men allt är inte guld och gröna skogar. Den har några kompromisser i bagaget.
Stort ståhej om ingenting Kan en mobiltelefon vara modig, varm och själfull?
Ingen mer Exynos i Samsung Galaxy-modeller Qualcomm har nu officiellt bekräftat att alla modeller i den kommande Samsung Galaxy S23-serien uteslutande har Snapdragon-processorer under skärmen. Exynos är ute.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend