TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Luxe – nytt aktivitetsarmband från Fitbit

Fitbit lanserar nu Luxe, ett snyggt och bekvämt aktivitetsarmband framtaget för att hjälpa dig ta så bra hand om din hälsa och ditt välbefinnande som möjligt.

forfatter
Publicerad 2021-04-19 - 19:22

Förutom hälso- och fitnessfunktionerna: aktivitet, sömn och stressnivåer har nya Luxe från Fitbit också funktioner som larm, stoppur och timer. Du kan ställa in påminnelser om när det är dags att sova, eller använda en stör-ej-inställning när du behöver fokusera.

Enligt Fitbit är Luxe utformad för att hjälpa dig att få en helhetssyn på din egen hälsa. Det eleganta aktivitetsarmbandet ska erbjuda den motivation och det stöd du behöver för att hålla dig frisk, med allt från verktyg för stresshantering till aktivitet och sömnspårning.

Fitbit Gorjana
Luxe kan kombineras med ett brett utbud av tillbehör, inklusive ett lyxigt armband från det amerikanska smyckenmärket gorjana (Foto: Fitbit)

Luxe ger dig också tillgång till viktig hälsoinformation via Health Metrics Dashboard i Fitbit-appen. Här får du hjälp att identifiera viktiga förändringar såsom ökad stress eller trötthet. Du kan också få inblick i andningsfrekvensen, hjärtfrekvensvariationen, vilopuls och mätning av temperaturvariationer i huden.

 

Fitbit Luxe
Fitbits stresshanteringspoäng ger en daglig bedömning av kroppens förmåga att hantera stress baserat på aktivitetsnivå, sömn och hjärtfrekvens (Foto: Fitbit)

Luxe är företagets första aktivitetsarmband med färgskärm och har dessutom märkets tunnaste pekskärm. Enligt Fitbit ska Luxes enkla och intuitiva svep- och tryckfunktion enkelt ge dig tillgång till daglig statistik, varningar, hälso- och fitnessfunktioner. Aktivitetsarmbandet uppges ha upp till fem dagars batteritid.

”- Det senaste året har visat att det aldrig har varit viktigare för oss att ha en överblick och kontroll över vår egen hälsa. Det är därför det är viktigt för oss att skapa innovativa verktyg som kan hjälpa dig att hålla både mental och fysisk hälsa i schack. Med Luxe har vi gjort stora tekniska framsteg och skapat ett snyggt och vackert designat aktivitetsarmband, packat med avancerade funktioner som tidigare bara fanns tillgängliga på våra smartklockor”, säger James Park, grundare och VD för Fitbit.

Stresshantering och mindfulness

Efter att pandemin startade visade studier att hälften av oss upplever stress både fysiskt och mentalt. Med Luxe tar Fitbit sina stresshanteringsverktyg till ett aktivitetsarmband för första gången. Luxe levereras med ett sex månaders abonnemang på Fitbit Premium för djupgående analys av dina data. Fitbit Premium ger dig möjlighet att följa dina personliga mönster och säger ifrån när den uppmärksammar något som går utanför ditt normala mönster. Till exempel Deepak Chopra Mindful Method som hjälper dig att hantera stress. Fitbits Sleep Score ska hjälpa dig att förstå din sömnkvalitet bättre över tiden och här finns kropps-scanning som ska få dig att komma ned i varv för att somna snabbare.

Luxe är kompatibel med Android-, iOS-mobiler och Google Fast Pair.

Pris: 1 599 kronor.

Special edition, med gorjana-design: 2 099 kronor

Tillbehör (olika armband)  från: 299 kronor

Luxe finns tillgängligt på www.fitbit.com under våren.

forfatter

Åsa Warme Hallén

(f. 1972): Hamnade år 1995 av en slump på tidningen Elektronikvälden (som sedan bytte namn till Ljud & Bild). Fram till 2013, då hon valde att prova sina vingar på annat håll, hade hon varit projektledare, journalist och redaktionschef. Sedan mars 2021 är hon tillbaka på frilansbasis. Åsa skriver främst om användningsbara prylar som gör livet roligare. Hon ser eventuellt saker och ting från ett litet annat perspektiv än sina kollegor.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Extremt för de extrema Med solenergiladdning, safirglas och titan klarar Enduro 2 långa träningspass i tuff miljö.
Nya smarta klockor från Samsung med fokus på hälsa Den nya Galaxy Watch5-serien kommer bland annat att möjliggöra mer omfattande mätning av sömnen.
Samsung uppgraderar sina hopfällbara mobiler De två vikbara mobilerna kommer bland annat med blixtsnabb processor och Galaxy Z Fold 4 får kamera från Galaxy S22-serien.
En uppgraderad nedgradering OnePlus 10T är en bra mobiltelefon, men allt är inte guld och gröna skogar. Den har några kompromisser i bagaget.
Stort ståhej om ingenting Kan en mobiltelefon vara modig, varm och själfull?
Ingen mer Exynos i Samsung Galaxy-modeller Qualcomm har nu officiellt bekräftat att alla modeller i den kommande Samsung Galaxy S23-serien uteslutande har Snapdragon-processorer under skärmen. Exynos är ute.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend