Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Extrem spelmus från Razer

19 knappar och optimerad för massivt multiplayer-läge.

Av / 2014-11-04 - 09:04
Extrem spelmus från Razer

Spelmusen Razer Naga Epic Chroma har hela 19 knappar, varav 12 som sköts med tummen. Huruvida det är intuitivt eller inte ska jag inte uttala mig om, men jag kan tänka mig att funktionerna tar sin lilla tid att sätta sig in i. Fast så fort man har det i fingrarna så kan kontrollerna innebär blixtsnabba byten av vapen, redskap och spelvinklar – allt som tar dyrbar tid när man springer omkring i miljöer där allting handlar om att döda eller dödas.

Blixtsnabb
Musen sägs vara blixtsnabb, med en lasersensor som uppfattar upp till 200 tum i sekunden och klarar en maximal acceleration på 50g, vilket är 3,3 gånger snabbare än katapultstolen lämnar ett stridsflygplan. Musik kopplas in trådlöst eller med kabel – en flätad fiberkabel som är mer än två meter lång (213 cm).

Molndata
Spelmusen stöder även Razers nya molnbaserade programvara Synapse: Stats & Heatmaps, som innehåller tekniska spårningsdata som speltid, antal knapptryckningar, avstånd som tillryggalagts, och mycket mer. Praktiskt för spelare som vill fintrimma sitt spelande, höja precisionen och förkorta reaktionstiderna samt förbättra inställningar och gränssnitt.

Färganpassning
Dessutom har musen inbyggd Chroma-belysning så att man kan göra utseendet personligt. Det går att välja mellan 16,8 miljoner färgnyanser …

Razer Naga Epic Chroma släpps nu i november och kostar cirka 1 300 kronor.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

HMD Skyline oväntat cool mobil

Youtube hittar låten du nynnar på

Nästa Sony-mobil kan sakna viktig kamerafunktion

OnePlus redo för en kall sommar med heta produkter

Läcka om Google Pixel 9

Slut på ensamrätt för Apple Pay

Flytta fotona från Google till iCloud

Apple Vision Pro-försäljningen i USA är praktiskt taget "död"

Äntligen hastighet i Google Maps

Samsung gör nya och bättre vikbara med AI

Nya smartklockor från Samsung med fokus på hälsa och friluftsliv

Galaxy Ring kommer inte till Sverige just nu

Rulla till toppen