Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Batteriproblem med Galaxy S4: Samsung står för fiolerna

Samsung säger att Galaxy S4-ägare som har batteriproblem kommer att få ett nytt batteri.

Av / 2013-10-24 - 09:23
Batteriproblem med Galaxy S4: Samsung står för fiolerna

Det är allmänt bekant att batterierna i olika prylar tappar gnistan efter ett tag. Men att flera ägare av Samsungs toppmodell Galaxy S4 har fått problem med batteriet måste anses vara i tidigaste laget för en mobil som lanserades för bara ett halvår sedan.

Tyska mobiflip.de hänvisar till källor hos en av de stora tyska mobiloperatörerna som hävdar att ungefär 30 % av alla Samsung Galaxy S4-köpare har klagat över batteriproblem.

De flesta av dessa kunder säger att batteriet inte laddar som det ska – och ett par av dem påstår till och med att deras batterier sväller och blir större!

Så här ser batteriet ut när det inte har svällt…

Samsung-Galaxy-S4-batteries-losing-life-after-6-months

Samsung har bekräftat till vissa medier att problemet finns. Till TrustedReviews säger de: ”Vi är medvetna om problemet som har drabbat ett begränsat antal kunder.”

När Ljud & Bild kontaktade Samsungs nordiska huvudkommentar för en kommentar fick vi följande officiella svar på engelska:

”We are aware of this issue, which has affected less than 1% of batteries in the Nordics. We ask all affected customers to please visit their nearest Samsung Electronics service center, where they can receive a replacement battery for free of charge. We remain committed to providing the best possible user experience for our customers.”

Samsung erkänner alltså att problemet finns, men att bara 1 procent av användarna är drabbade. Skulle du trots allt ha liknande batteriproblem med sin Samsung Galaxy S4 ska du kunna gå till din Samsung-återförsäljare eller närmaste Samsung Electronics-servicecenter och få ett nytt batteri i utbyte utan kostnad.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Xiaomi släpper Flip-konkurrent

Google själva ligger bakom enorm läcka

HMD Skyline oväntat cool mobil

Youtube hittar låten du nynnar på

Nästa Sony-mobil kan sakna viktig kamerafunktion

OnePlus redo för en kall sommar med heta produkter

Läcka om Google Pixel 9

Slut på ensamrätt för Apple Pay

Flytta fotona från Google till iCloud

Apple Vision Pro-försäljningen i USA är praktiskt taget "död"

Äntligen hastighet i Google Maps

Samsung gör nya och bättre vikbara med AI

Rulla till toppen