Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Bästa kameramobilen får en lillebror

Huawei P30 Lite har trippelkamera och kostar 4 000 kr.

Av / 2019-04-23 - 08:48
Bästa kameramobilen får en lillebror

Storebror Huawei P30 Pro är den bästa kameramobilen just nu, med en rad imponerande funktioner – bland annat upp till 5x optisk zoom och ett nattläge som kan ta bilder i mörker av motiv som inte ens går att se med blotta ögat.

Nu släpper Huawei en nedskalad modell, P30 Lite, som kostar hälften så mycket men fortfarande har ett par av de nya funktionerna. Nattläget finns till exempel i P30 Lite också och den är utrustad med samma kameraprogramvara som P30 Pro.

Precis som P30 Pro har nya P30 Lite den så kallade Dewdrop Display-skärmen med en minimal flik för frontkameran. Foto: Huawei
Precis som P30 Pro har nya P30 Lite den så kallade Dewdrop Display-skärmen med en minimal flik för frontkameran. Foto: Huawei

Dessutom har P30 Lite det senaste EMUI 9.0.1-gränssnittet och är utrustad med ett Kirin 710-chipset. Systemet har en 48-megapixelkamera i kombination med en 8 megapixels super-vidvinkelkamera och en djupsensor som ger upp till 2x optisk zoom. Skärmen är 6,15 tum stor och har Full HD+-upplösning. Fingeravtrycksläsaren sitter på baksidan av telefonen.

Pris

Huawei P30 Lite finns i Midnight Black, Pearl White och Peacock Blue. Den går att förbeställa nu och kommer till butikerna 6 maj. Riktpriset med 128 GB minne är 4 000 kronor.

På baksidan sitter en trippelkamera och fingeravtrycksläsaren. Foto: Huawei
På baksidan sitter en trippelkamera och fingeravtrycksläsaren. Foto: Huawei

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Xiaomi släpper Flip-konkurrent

Google själva ligger bakom enorm läcka

HMD Skyline oväntat cool mobil

Youtube hittar låten du nynnar på

Nästa Sony-mobil kan sakna viktig kamerafunktion

OnePlus redo för en kall sommar med heta produkter

Läcka om Google Pixel 9

Slut på ensamrätt för Apple Pay

Flytta fotona från Google till iCloud

Apple Vision Pro-försäljningen i USA är praktiskt taget "död"

Äntligen hastighet i Google Maps

Samsung gör nya och bättre vikbara med AI

Rulla till toppen