Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Är detta Nokias Android-mobil?

Vet Microsoft kanske? Och kommer den någonsin att släppas?

Av / 2013-12-13 - 18:56
Är detta Nokias Android-mobil?

”Normandy” är kodnamnet på en Android-mobil som håller på att utvecklas hos Nokia, enligt amerikanska webbplatsen The Verge. Telefonen påstås eventuellt ingå i Nokias sortiment med billiga smartmobiler. I så fall utrustas den inte med en standardversion av Android-systemet utan med en skräddarsydd version med ett eget gränssnitt – precis som Amazons Kindle Fire-surfplatta. Men den kommer fortfarande att kunna köra klassiska Android-appar som Skype, Instagram, Facebook och Twitter.

En bild av Normandy dök upp på Twitter via @evleaks redan förra månaden. Och även om telefonen på bilden påminner om Nokias nuvarande Lumia-serie, som kör Microsofts Windows Phone 8-operativsystem, så saknas de fasta Windows-navigeringsknapparna på framsidan, vilket skulle stödja antagandet att det förmodligen handlar om en Android-mobil.

Enligt The Verge har Nokias anställda som arbetar med Normandy fått reda på att projektet fortfarande har fått grönt ljus – trots att Microsoft tar över den finska mobiltillverkaren – och att telefonen ska lanseras i början av 2014.

Detta är säkert information som bör tas med en nypa salt, men skulle det ändå hända så kommer Android-mobilen att hamna i ungefär samma prisklass som Nokias billiga Asha-modeller.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Xiaomi släpper Flip-konkurrent

Google själva ligger bakom enorm läcka

HMD Skyline oväntat cool mobil

Youtube hittar låten du nynnar på

Nästa Sony-mobil kan sakna viktig kamerafunktion

OnePlus redo för en kall sommar med heta produkter

Läcka om Google Pixel 9

Slut på ensamrätt för Apple Pay

Flytta fotona från Google till iCloud

Apple Vision Pro-försäljningen i USA är praktiskt taget "död"

Äntligen hastighet i Google Maps

Samsung gör nya och bättre vikbara med AI

Rulla till toppen