Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Större, tuffare och snabbare Apple Watch

Märker om du välter med cykeln och ringer 112.

Av / 2021-09-14 - 20:06
Större, tuffare och snabbare Apple Watch

Att Apples smartklocka håller koll på dig är inget nytt, men nya Apple Watch 7 är självfallet mer avancerad än så, den kan till och med ringa efter hjälp om du välter med elskotern.

Först kollar Apple Watch 7 med dig om du slog dig. Om du inte svarar på tilltal ringer den 112.

Men det krävs naturligtvis att klockan överlever vurpan. Och Apple anser att den sjunde upplagan klarar sig ännu bättre än den förra. Ett safirglas täcker den nya – 20 % större – skärmen som sträcker sig ännu längre ut mot kanterna och tål mer stryk. Apple meddelar att den är IP6X-klassad och vattentätt ner till 50 meter.

Den större skärmytan har Apple lyckats åstadkomma genom att banta ner ramen runt med 40 %. Formen är dessutom mer rundad, vilket syns tydligt på bilderna. Skärmen är mer synlig från sidorna, och upp till 70 % mer ljus ska göra det lättare att se skärmen när man inte tittar direkt på den.

Skärmen är också mer läsbar med text, bilder kommer mer till sin rätt och Apple Watch 7 har även ett tangentbord på skärmen.

Skjermbilde-2021-09-14-kl.-19.26.23-989x855 Skjermbilde-2021-09-14-kl.-19.26.14-989x849
<
>

Batteriet laddas 33 % snabbare, men håller i samma 18 timmar som föregångaren innan det behöver laddas. Det går på 45 minuter om man klarar sig med 80 % batterikapacitet.

Som alltid kan man välja färg på sin Apple Watch. Den sjunde generationen kommer att kosta 399 amerikanska dollar när den släpps någon gång under hösten.

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tracker för Google Find My-nätverket

Heineken lanserar trist mobil

Årets Edge-serie är här

Billigare iPhone-reparationer

Spårningsbrickor för alla Androidmobiler

Fiffig kombiladdare för semestern

Vad visar Apple i juni?

Galaxy Tab S6 Lite uppgraderas

Designa din drömmobil

Blir det Google-AI i iPhone?

Lättare byta från iPhone till Android

Se den stora bilden med din Google Pixel

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen