TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Större, tuffare och snabbare Apple Watch

Märker om du välter med cykeln och ringer 112.

forfatter
Publicerad 2021-09-14 - 20:06

Att Apples smartklocka håller koll på dig är inget nytt, men nya Apple Watch 7 är självfallet mer avancerad än så, den kan till och med ringa efter hjälp om du välter med elskotern.

Först kollar Apple Watch 7 med dig om du slog dig. Om du inte svarar på tilltal ringer den 112.

Men det krävs naturligtvis att klockan överlever vurpan. Och Apple anser att den sjunde upplagan klarar sig ännu bättre än den förra. Ett safirglas täcker den nya – 20 % större – skärmen som sträcker sig ännu längre ut mot kanterna och tål mer stryk. Apple meddelar att den är IP6X-klassad och vattentätt ner till 50 meter.

Den större skärmytan har Apple lyckats åstadkomma genom att banta ner ramen runt med 40 %. Formen är dessutom mer rundad, vilket syns tydligt på bilderna. Skärmen är mer synlig från sidorna, och upp till 70 % mer ljus ska göra det lättare att se skärmen när man inte tittar direkt på den.

Skärmen är också mer läsbar med text, bilder kommer mer till sin rätt och Apple Watch 7 har även ett tangentbord på skärmen.

Skjermbilde-2021-09-14-kl.-19.26.23-989x855 Skjermbilde-2021-09-14-kl.-19.26.14-989x849
<
>

Batteriet laddas 33 % snabbare, men håller i samma 18 timmar som föregångaren innan det behöver laddas. Det går på 45 minuter om man klarar sig med 80 % batterikapacitet.

Som alltid kan man välja färg på sin Apple Watch. Den sjunde generationen kommer att kosta 399 amerikanska dollar när den släpps någon gång under hösten.

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
En uppgraderad nedgradering OnePlus 10T är en bra mobiltelefon, men allt är inte guld och gröna skogar. Den har några kompromisser i bagaget.
Stort ståhej om ingenting Kan en mobiltelefon vara modig, varm och själfull?
Ingen mer Exynos i Samsung Galaxy-modeller Qualcomm har nu officiellt bekräftat att alla modeller i den kommande Samsung Galaxy S23-serien uteslutande har Snapdragon-processorer under skärmen. Exynos är ute.
En liten bit dynamit Zenfone 9 kör om alla märkesmobiler med en prestanda i high-end-klassen till premiumpris. Och kameran är helt galen.
Den snabbaste mobilen Asus ROG Phone 6 är stor och dyr. Och den snabbaste mobilen vi har sett.
Nya OnePlus-mobilen presenteras 3 augusti Levereras med den nya Snapdragon 8+ Gen 1-processorn och OxygenOS 13.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend