Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Apple levererade det förväntade

Bortsett från en ny radikalt designad Mac Pro så var det inga kioskvältare på WWDC.

Av / 2013-06-11 - 00:44
Apple levererade det förväntade

Inför Apples utvecklarkonferens har ryktena surrat på nätet. Att det skulle komma nya Macbooks och en ny version av iOS var de flesta överens om. Det fanns även gissningar om en iPhone 5s, en ny budget-iPhone och kanske en iPad Mini med Retina-skärm. Vildare spekulationer om en klocka och en TV har också förekommit.

wwdc tim cook

Tim Cook pratade så klart om framgångarna för Apple, hur Mac växer snabbare än PC, hur iOS är större än andra mobila operativsystem och hur många appar som laddas ner från iTunes App Store. Naturligtvis, eftersom WWDC är en utvecklarkonferens och att predika för de redan frälsta är  populärt. Även om presentationerna var repeterade och proffsiga så var det oväntat många skämt och kommentarer från och till publiken.

Nya datorer blev det också även om det var Macbook Air som uppdaterades. Att den blivit snabbare var väntat, men att den skulle få så extremt mycket bättre batteritid och dessutom kosta mindre framkallade jubel i salen.

wwdc mac pro

 

Den stora överraskningen var dock Mac Pro, med sin radikalt nya design och krympta storlek. Efter presentationen var det den stora snackisen och trängseln runt de få inglasade exemplaren var stor.

Alla de nya fiffiga funktionerna i iOS 7 är så klart trevliga men den nya designen var oväntad och trevlig. Det känns ju som att det sett likadant ut ganska länge nu. Påminnelser på startskärmen har många efterlyst men några widgets fick vi tyvärr inte denna gång heller.

wwdc ios7 sign

iTunes Radio var kanske inte den Spotify-dödare som det hade ryktats om och kändes mer som ett sätt att upptäcka och dela musik. Men framför allt var det trist att tjänsten bara lanseras i USA. Det sades visserligen att den skulle komma i ”andra länder” senare, men vilka och när får vi nog vänta på besked om.

Sammantaget kändes det som väldigt många nyheter men få riktigt omskakande. Någon revolutionerande ny produkt, som när iPhone först lanserades, blev det inte heller denna gång.

wwdc crowd

Vi kommer träffa Apple igen imorgon och få mer information och förhoppningsvis kunna känna på någon av nyheterna.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Xiaomi släpper Flip-konkurrent

Google själva ligger bakom enorm läcka

HMD Skyline oväntat cool mobil

Youtube hittar låten du nynnar på

Nästa Sony-mobil kan sakna viktig kamerafunktion

OnePlus redo för en kall sommar med heta produkter

Läcka om Google Pixel 9

Slut på ensamrätt för Apple Pay

Flytta fotona från Google till iCloud

Apple Vision Pro-försäljningen i USA är praktiskt taget "död"

Äntligen hastighet i Google Maps

Samsung gör nya och bättre vikbara med AI

Rulla till toppen