Apple lanserar streaming-tjänst

Tim Cook har berättat att Apple startar musikströmningstjänsten Apple Music.
forfatter

Konkurrensen på marknaden för musikströmning har just hårdnat. Spotify och Tidal har fått sällskap av Apple Music, en helt ny strömningstjänst som kan bli väldigt stor på kort tid.

Apple har redan 800 miljoner registrerade iTunes-användare, men Apple Music blir en helt annan upplevelse för användarna än vad iTunes har varit fram tills nu.

Artister kan själva lägga upp material som användarna kan streama och Apple vill dessutom ge tillgång till artisternas videor. Tusentals finns redan i Apple Music.

Apple Music devices

Apple Music integrerar iTunes med iTunes Radio och Beats 1.Music  i en ny app som heter My Music. Användaren kan strömma musiken och lagra spellistor, låtar och album som sedan går att avnjuta offline.

Integrerat i Apple Music är något som kallas Connect där artister kan dela noter, texter, studiosessioner, bilder, videor och andra saker med sina fans. Som sedan kommer åt materialet i appen My Music eller i iTunes på Macen eller PC:n.

Apple Music App

Användaren kan lägga in personliga preferenser berätta vad han eller hon gillar, varpå det dyker upp passande listor med musik i appen.

Appen är naturligtvis väl integrerad med röstassistenten Siri, som spelar vad hon blir tillsagd.

Apple Music finns i fler än 100 länder från och med 30 juni till Mac OS X och iOS 8.4. Priset är 10 dollar per månad, men de tre första månaderna är gratis. Ett familjeabonnemang med upp till sex användare kostar 15 dollar i månaden.

Windows- och Android-versioner kommer i höst.

Apple Music launch

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.