Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Apple kräver Samsung-stopp

Av / 2012-08-28 - 12:23
Apple kräver Samsung-stopp

Apple kräver ett tillfälligt försäljningsstopp av 8 av Samsungs mobiltelefoner i USA. Det är produkter som Samsungs smartmobiler Galaxy S 4G och Droid Charge som Apple vill få bort från butikerna, tills det uppmärksammade patentmålet avgörs.

I lördags bestämde rätten i San Jose i Kalifornien att Samsung ska betala en miljard dollar i skadestånd eftersom de kopierat flera av Apples produkter,.

Domstolen hade gått igenom 700 anmälningar om patentbrott från Apple och kom fram till att det sydkoreanska märket faktiskt hade kopierat iPhone och iPad på flera områden.

Samsung stämde samtidigt Apple för att ha kopierat deras kommunikationsteknik, men det avslogs av domstolen.

Det är nu upp till domare Lucy Koh att bestämma vad som ska hända, och tills den slutliga domen har fallit vill alltså Apple att Samsungs produkter ska tas bort från butikerna.

Apple och Samsung säljer tillsammans mer än hälften av alla smartmobiler i världen. I år har de båda tillverkarna mötts i rätten i flera länder.

En sydkoreansk domstol fann i fredags båda tillverkarna skyldiga till upphovsrättsbrott och beslöt att stoppa tio av Samsungs produkter, inklusive Galaxy II-telefonen, samt fyra av Apples produkter, inklusive iPhone 4…

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läcka om Google Pixel 9

Slut på ensamrätt för Apple Pay

Flytta fotona från Google till iCloud

Apple Vision Pro-försäljningen i USA är praktiskt taget "död"

Äntligen hastighet i Google Maps

Samsung gör nya och bättre vikbara med AI

Nya smartklockor från Samsung med fokus på hälsa och friluftsliv

Galaxy Ring kommer inte till Sverige just nu

Budgetmobil och billig smartklocka från CMF by Nothing

Google säger adjö till Samsung-chip

Galaxy Unpacked: Så dyr blir Samsung Galaxy Ring

Galaxy Unpacked: Ny läcka avslöjar allt!

Rulla till toppen