Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Apple borde göra en Android-mobil

Steve Wozniak berättar i en intervju att Apple borde slå Google på deras egen hemmabana. Och så sätter han Samsung på plats.

Av / 2014-02-13 - 09:25
Apple borde göra en Android-mobil

Supernörden Steve Wozniak är fortfarande förtjust i företaget han var med om att grunda tillsammans med Steve Jobs, men tycker att Apple borde satsa på smartmobiler med rivalen Googles Android-operativsystem. Det berättade han i en intervju med Wired för ett par dagar sedan.

Uttalandet kommer inte som någon överraskning från Wozniak, som inte längre är inblandad i ledningen av Apple men som är känd för sina kontroversiella åsikter som inte alltid följer Apples mycket strömlinjeformade företagsfilosofi. Wozniak är dock inte ute efter att ta livet av Apples iPhone (han berättar för Wired att han har tre stycken iPhone 5S, en i varje färg!) utan bara att Android skulle kunna vara ett helt nytt affärsområde för Apple.

”Vi skulle vara mycket konkurrenskraftiga. Folk gillar vår läckra design och byggkvalitet som kännetecknar våra produkter jämfört med många Android-telefoner på marknaden. Vi skulle kunna satsa på två hästar samtidigt.”

I princip har Wozniak rätt i att det inte finns några tekniska hinder för Apple att tillverka en Android-smartmobil – en iAndroid. Googles mobila operativsystem bygger på Apache Software License 2.0 och får användas och anpassas av alla.

Samsung får sig också en spydig kommentar angående att den koreanska tillverkaren brukar proppa sina toppmodeller fulla av funktioner och specifikationer.

”Om du håller en Samsung-mobil i handen och säger ’Le’ så tar den en bild, men hur innovativt är det egentligen? Det är ju bara att dränka produkten i funktioner!”

Läs hela intervjuen med Steve Wozniak här.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Xiaomi släpper Flip-konkurrent

Google själva ligger bakom enorm läcka

HMD Skyline oväntat cool mobil

Youtube hittar låten du nynnar på

Nästa Sony-mobil kan sakna viktig kamerafunktion

OnePlus redo för en kall sommar med heta produkter

Läcka om Google Pixel 9

Slut på ensamrätt för Apple Pay

Flytta fotona från Google till iCloud

Apple Vision Pro-försäljningen i USA är praktiskt taget "död"

Äntligen hastighet i Google Maps

Samsung gör nya och bättre vikbara med AI

Rulla till toppen