Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik
L&B Home:s Julkalender: Lucka 09Delta

Apple återkallar adaptrar

Viktigt meddelande till kunder som har nätpluggar och World Travel Adapter Kits.

Skrivet av / 2016-01-29 - 11:05
Apple återkallar adaptrar

I ett pressmeddelande har Apple meddelat att de frivilligt återkallar nätadaptrar som är avsedda att användas i Argentina, Australien, Brasilien, Kontinentaleuropa, Nya Zealand och Sydkorea. I ytterst sällsynta fall kan berörda kontakter med två stift gå sönder och orsaka risk för elektriska stötar. De berörda enheterna levererades tillsammans med Mac-datorer och vissa iOS-modeller mellan 2003 och 2015 och ingick också i Apple World Travel Adapter Kit. 12 incidenter är kända på världsbasis.

Apple ber därför sina kunder att sluta använda berörda adaptrar och gå in på www.apple.com/support/ac-wallplug-adapter och läsa hur de ska göra för att få dem utbytta mot nya versioner.

Adaptrarna med två ben har antingen fyra eller fem tecken eller inga tecken alls på insidan, där anslutningen görs till huvudströmförsörjningen. Läs mer på Apples hemsida om hur adaptrarna identifieras.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Gemini Nano i Google Pixel 8 Pro

OnePlus har lanserat OnePlus 12

Samsungs webbläsare för Windows

När får min Samsung-mobil Android 14?

Så blir Samsung Galaxy S24

Apple Vision Pro försenad

OnePlus 12 lanseringsdatum avslöjat?

Säkerhetsnivå: Nothing

Apple ger efter om SMS

Smidigare Apple-reseladdare

iMessage på Android

Är Humane AI Pin ett steg mot en framtid utan skärmar?

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen