Search
Generic filters

Apple återkallar adaptrar

Viktigt meddelande till kunder som har nätpluggar och World Travel Adapter Kits.

I ett pressmeddelande har Apple meddelat att de frivilligt återkallar nätadaptrar som är avsedda att användas i Argentina, Australien, Brasilien, Kontinentaleuropa, Nya Zealand och Sydkorea. I ytterst sällsynta fall kan berörda kontakter med två stift gå sönder och orsaka risk för elektriska stötar. De berörda enheterna levererades tillsammans med Mac-datorer och vissa iOS-modeller mellan 2003 och 2015 och ingick också i Apple World Travel Adapter Kit. 12 incidenter är kända på världsbasis.

Apple ber därför sina kunder att sluta använda berörda adaptrar och gå in på www.apple.com/support/ac-wallplug-adapter och läsa hur de ska göra för att få dem utbytta mot nya versioner.

Adaptrarna med två ben har antingen fyra eller fem tecken eller inga tecken alls på insidan, där anslutningen görs till huvudströmförsörjningen. Läs mer på Apples hemsida om hur adaptrarna identifieras.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Fritt val av ljuseffekter och inspelningskaraktäristik.
  Bang & Olufsen i gaming-samarbete med e-sportmästarna i Astralis. Första gaming-headsetet kommer i vår.
  Nya Omen-tillbehör med Warp Wireless-teknik.
  Amazon-ägda Ring har lanserat Always Home Cam som har en helt unik funktion: Den är en flygande minidrönare som flyger runt och håller koll på ditt hem.
  Efter att ha dragit tillbaka de första Sleepbuds på grund av batteriproblem är nya proppar på väg.
  Halo styr hela din B&O-anläggning.
  Med optiska brytare i stället för mekaniska ska Roccat Vulcan Pro-tangentborden vara så mycket som 40 gånger snabbare än konkurrenterna.
  Blir Canons billigaste pro-videokamera.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G

  Riktpris: 14600 kr Galaxy Note 20 är en överraskning på flera sätt

  Motorola Moto g 5G plus

  Riktpris: 4490 kr Den billigaste 5G-mobilen på marknaden

  OnePlus Nord

  Riktpris: 5600 kr Upp till bevis!

  Xiaomi Mi 10 Pro (kamera)

  Riktpris: 12000 kr Billigmärket Xiaomi slår till med en utmärkt kamera
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.