Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Träningsappar

Smarta armband är bra för att samla in data och sporthörlurar hjälper dig hålla tempot. Men det är träningsapparna som hjälper dig se hur du presterar, håller koll på dina framsteg och hjälper dig hålla motivationen uppe.

Av / 2014-05-30 - 06:00
Träningsappar

runkeeper
Runkeeper
Android, iOS – Gratis
Efter att ha talar om vilken aktivitet du påbörjat loggar den med hjälp av GPS hur långt du kommit, hur snabbt du rört dig och uppskattar din kaloriförbränning. Kartor visar din rutt och det är enkelt att spara eller dela med sig av dina aktiviteter. Lägger man till pengar kan man få hjälp med motivation och råd, mäta sina mål och gå med i gemenskapen för att få träningsråd och lite uppmuntran. Stöds bland annat av Jawbone UP-smartarmband.

 

 

myfitnesspal
Myfitnesspal
Android, iOS, WP – Gratis
Lite mer inriktad på vad man stoppar i sig än vad man förbränner, men den kan faktiskt kopplas ihop med andra tjänster som är mer inriktade på träningen. En fördel är att den är mycket bättre än andra på att beräkna kaloriintaget via databasen med maträtter, även om den är ganska inriktad på Amerika. Men framför allt är forumet där man kan få råd och uppmuntran väldigt bra. Stöds bland annat av Fitbit- och Jawbone UP-smartarmband.

 

 

endomondo
Endomondo Sports Tracker
Android, iOS, WP – 40 kronor
På webbsajten kan man logga sina träningsresultat, utmana sina vänner och få analyser av hur man presterat. Tack vare att den fungerar med så många olika enheter finns det miljontals användare att få råd och uppmuntran från. Med premiumabonnemanget kan man få träningsplaner, detaljerad analys och rekord. Ett provabonnemang ingår med Jabra Sport Wireless+ träningslurar. Stöds bland annat av Fitbit-smartarmband.

 

 

mapmyfitness
Mapmyfitness
Android, iOS, WP – Gratis
Appen påminner om Runkeeper i det att den loggar tid och avstånd, visar rundan på en karta och uppskattar hur många kalorier man har bränt. Den håller också bra koll på hur väl man presterar. Men om man lägger in vad man äter så har den även koll på hur många kalorier man stoppat i sig och den hjälper dig hålla koll på viktminskning. Självklart finns även en webbsajt med bland annat förslag på löprundor. Stöds bland annat av Jawbone UP-smartarmband.

 

 

fitstar
Fitstar
iOS – Gratis
Fitstar säger sig vara en personlig tränare i din smartmobil. Till skillnad från de flesta träningsappar som är inriktade på att man är ute och springer eller liknande så handlar det här om workout. Man anger sina mål, som kan vara viktnedgång, kondition eller att bygga muskler, och så får man ett program som anpassar sig efter dina framsteg. Man får videoinstruktioner som kan visas på Apple TV. Notera att även om appen är gratis så kostar medlemskapet 50 dollar om året. Stöds bland annat av Jawbone UP- och Fitbit-smartarmband.

 

 

moves
Moves
iOS – 20 kronor
Detta är appen som påminner om ett smartarmband i det att meningen är att man alltid ska ha den igång. Den känner nämligen automatiskt igen gång, löpning och cykling och visar dig sedan en tidslinje för hur du rört dig och var du varit. Men man kan även manuellt lägga till en stor mängd andra aktiviteter. Den använder GPS, accelerometer och nätverk för att hålla koll på dig och räkna antal steg, samt kan utnyttja M7-processorn i iPhone 5S.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen