TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Spotify förklarar låttexter

Samarbete med Genius ger bakgrund och tolkningar

forfatter
Publicerad 2016-01-28 - 10:19

Ibland är låttexter mer än lovligt kryptiska, eller refererar saker som är svåra att koppla om man har annan kulturell eller geografisk bakgrund än artisten.

Spotify har därför inlett ett samarbete med Genius, ett enormt arkiv av låttexter samt tolkningar och förklaringar som samlats in av musikälskare över världen.

(Foto: Spotify)
(Foto: Spotify)

Det första resultatet är spellistan Behind the Lyrics (Hip Hop) där man inte bara får veta vad uttryck betyder, vilka händelser som inspirerat texter, utan även vilka som artisten samarbetat med på en viss låt, samt anekdoter från inspelningen. Snart släpps även listan Behind the Lyrics (HITS).

Genius och Behind the Lyrics-upplevelsen finns för närvarande tillgänglig på iPhone. Men Spotify säger att detta bara är början och att vi kan vänta oss att betydligt med musik får Genius-behandling framöver.

 

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Så förhindrar Apple App Store-bedrägerier År 2021 förhindrade Apple 1,6 miljoner riskabla och opålitliga appar och appuppdateringar från att lura användare.
Fler än 500 000 Huawei-mobiler infekterade av Joker-trojaner Fler än en halv miljon användare har laddat ner infekterade appar från Huaweis officiella app-butik, AppGallery.
Nu kan du titta på TikTok på TV! Snart kommer den populära TikTok-appen till Samsungs smarta TV-apparater.
Samsungs och Googles smarta hem kan nu prata med varandra Samsung har startat samarbete med Google som nu lägger till företagets portfölj av Nest-produkter i SmartThings.
Ajöss till gratis Google-lagring Google varnar användare av Gmail, Drive och Foton – ditt innehåll kan raderas
Tidal Connect tar kontroll över musiken Tidal gör som Spotify: Med Tidal Connect är det lättare att strömma musik till kompatibla högtalare.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend