Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Spotify förklarar låttexter

Samarbete med Genius ger bakgrund och tolkningar

Skrivet av / 2016-01-28 - 10:19
Spotify förklarar låttexter

Ibland är låttexter mer än lovligt kryptiska, eller refererar saker som är svåra att koppla om man har annan kulturell eller geografisk bakgrund än artisten.

Spotify har därför inlett ett samarbete med Genius, ett enormt arkiv av låttexter samt tolkningar och förklaringar som samlats in av musikälskare över världen.

(Foto: Spotify)
(Foto: Spotify)

Det första resultatet är spellistan Behind the Lyrics (Hip Hop) där man inte bara får veta vad uttryck betyder, vilka händelser som inspirerat texter, utan även vilka som artisten samarbetat med på en viss låt, samt anekdoter från inspelningen. Snart släpps även listan Behind the Lyrics (HITS).

Genius och Behind the Lyrics-upplevelsen finns för närvarande tillgänglig på iPhone. Men Spotify säger att detta bara är början och att vi kan vänta oss att betydligt med musik får Genius-behandling framöver.

 

Jonas Ekelund
(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen