Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Ny AR-funktion gör det lättare att hitta rätt i Google Maps

Med en ny Google Maps-funktion som heter 'Live View' blir det enklare att hitta i många städer runt om i världen när du promenerar.

Av / 2019-08-09 - 10:33
Ny AR-funktion gör det lättare att hitta rätt i Google Maps

Med hjälp av augmented reality (AR) kan du nu få vägbeskrivningar med pilar och vägbeskrivningar via mobiltelefonens kamera, instruktionerna visas som ett extra lager information ovanpå livebilden av det du tittar på, berättar Google i ett pressmeddelande.

I första vändan kommer funktionen som beta på utvalda mobilmodeller: Android-telefoner som stöder ARCore och iPhone som stöder ARKit.

Utrullningen görs löpande och börjar redan i dag på kompatibla iOS- och Android-modeller. Här finns en lista över kompatibla enheter.

Den smarta funktionen kräver detaljerade Street View-data för att kameran ska kunna ”se” var du befinner dig. Därför fungerar funktionen till en början främst i städer. Google arbetar löpande med att fotografera områden för Street View och så småningom kommer Live View-funktionen att bli tillgänglig i fler områden.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

0
Rulla till toppen