Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Facebook Messenger och Instagram-Chat läggs ihop

Chatt-funktionen som fungerar mellan de två apparna blir nu officiellt tillgänglig för alla användare.

Av / 2020-09-30 - 18:49
Facebook Messenger och Instagram-Chat läggs ihop

Facebook-koncernen, som förutom själva Facebook äger både Instagram och WhatsApp, har sedan i augusti arbetat med att integrera Instagram-Chat med Messenger – den före detta chatt-appen Facebook Messenger som numera fungerar oberoende av Facebook.

Detta innebär att man med en Facebook- och/eller Mesenger-profil kan chatta med Instagram-användare – och vice versa. Det går också att prata med eller utan video.

I ett blogginlägg har Facebook officiellt lanserat den tvärsgående chatt-funktionen, som därmed har blivit tillgänglig för alla användare av Instagram och Messenger.

När appen har uppdaterats bestämmer man som användare själv om man vill aktivera den nya chatt-integrationen. Man måste nämligen vara medveten om att man då tillåter att personuppgifter också kommer att utbytas mellan de två plattformarna.

Facebook lovar dock att ta väl hand om användarnas data och skriver bland annat i ett blogginlägg som specifikt handlar om sekretess att informationen inte kommer att användas för att rikta annonser mot användare. Innehållet i meddelandena kommer inte heller att analyseras.

(Foto: Facebook)

Utrullningen av den tvärsgående chatt-funktionen har redan börjat. Exakt när användarna kommer att kunna uppdatera sina appar och komma åt Messenger via Instagram vet vi inte, men det blir förmodligen någon gång under den kommande veckan.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ljud & Bild
Rulla till toppen