TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Björk släpper Virtual Reality-app

Björk var tidigt ute med en VR-video. Nu släpper hon en VR-app till iPhone och iPad.

forfatter
Publicerad 2015-12-23 - 11:01

I somras kom Björks Virtual reality-video till låten ”Stonemilker”.

Nu har appen som hör till videon kommit till iPhone och iPad. Med appen går det att se videon i ett par Google cardboard-glasögon eller exempelvis något av headseten FreeFly VR eller VR One.

Förutom att vara anpassade efter VR-headset är videon samma som vi har sett på YouTube. Men VR-glasögon och ett par hörlurar gör videon mer levande. Och ljudet ska göra att det känns som om musiken omsluter lyssnaren.

Foto: Skärmdump från App Store

Foto: Skärmdump från App Store

Appen kostar 29 kronor på iTunes App Store. Videon är gratis på YouTube, så man får avgöra själv om man tycker att det är värt att betala för den extra realismen.

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Så förhindrar Apple App Store-bedrägerier År 2021 förhindrade Apple 1,6 miljoner riskabla och opålitliga appar och appuppdateringar från att lura användare.
Fler än 500 000 Huawei-mobiler infekterade av Joker-trojaner Fler än en halv miljon användare har laddat ner infekterade appar från Huaweis officiella app-butik, AppGallery.
Nu kan du titta på TikTok på TV! Snart kommer den populära TikTok-appen till Samsungs smarta TV-apparater.
Samsungs och Googles smarta hem kan nu prata med varandra Samsung har startat samarbete med Google som nu lägger till företagets portfölj av Nest-produkter i SmartThings.
Ajöss till gratis Google-lagring Google varnar användare av Gmail, Drive och Foton – ditt innehåll kan raderas
Tidal Connect tar kontroll över musiken Tidal gör som Spotify: Med Tidal Connect är det lättare att strömma musik till kompatibla högtalare.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend