Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Apples nya musikappar

Ny app för låtidéer samt loop-funktion i Garageband

Av / 2016-01-21 - 09:45
Apples nya musikappar

Låtskrivare som fått en idé i farten har hittills varit hänvisade till Röstmemon och Anteckningar för att fånga det flyktiga ögonblicket. Men nu släpper Apple appen Musikmemon som kan spela in en slinga och låter dig namnge, tagga och betygsätta inspelningen. Därmed kan man bygga upp ett bibliotek av idéer för framtida projekt. Appen kan analysera rytm och ackord i inspelningar av gitarr eller piano och lägga till trummor och basgång. Detta för att få en uppfattning om hur det kan komma att låta i mer raffinerad form. Den kan också ta fram noter utifrån ackorden. Memon synkas via iCloud så att de kan öppnas i GarageBand eller Logic Pro X för vidare bearbetning.

Läs mer på apple.se

Live Loops i GarageBand (Foto: Apple)
Live Loops i GarageBand (Foto: Apple)

Samtidigt uppdateras GarageBand med funktionen Live Loops. Där kan skapa musik med olika slingor med instrument och samplingar genom att helt enkelt trycka på celler och kolumner i ett rutnät. GarageBand håller allting synkat med rätt tempo och tonhöjd. Man får också med ett grundbibliotek av mallar för genrer som EDM, hip-hop och rock. Appen har också fått en ny Drummer-funktion med nio virtuella trummisar.

Läs mer på apple.se

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen