TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Apples nya musikappar

Ny app för låtidéer samt loop-funktion i Garageband

forfatter
Publicerad 2016-01-21 - 09:45

Låtskrivare som fått en idé i farten har hittills varit hänvisade till Röstmemon och Anteckningar för att fånga det flyktiga ögonblicket. Men nu släpper Apple appen Musikmemon som kan spela in en slinga och låter dig namnge, tagga och betygsätta inspelningen. Därmed kan man bygga upp ett bibliotek av idéer för framtida projekt. Appen kan analysera rytm och ackord i inspelningar av gitarr eller piano och lägga till trummor och basgång. Detta för att få en uppfattning om hur det kan komma att låta i mer raffinerad form. Den kan också ta fram noter utifrån ackorden. Memon synkas via iCloud så att de kan öppnas i GarageBand eller Logic Pro X för vidare bearbetning.

Läs mer på apple.se

Live Loops i GarageBand (Foto: Apple)
Live Loops i GarageBand (Foto: Apple)

Samtidigt uppdateras GarageBand med funktionen Live Loops. Där kan skapa musik med olika slingor med instrument och samplingar genom att helt enkelt trycka på celler och kolumner i ett rutnät. GarageBand håller allting synkat med rätt tempo och tonhöjd. Man får också med ett grundbibliotek av mallar för genrer som EDM, hip-hop och rock. Appen har också fått en ny Drummer-funktion med nio virtuella trummisar.

Läs mer på apple.se

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Så förhindrar Apple App Store-bedrägerier År 2021 förhindrade Apple 1,6 miljoner riskabla och opålitliga appar och appuppdateringar från att lura användare.
Fler än 500 000 Huawei-mobiler infekterade av Joker-trojaner Fler än en halv miljon användare har laddat ner infekterade appar från Huaweis officiella app-butik, AppGallery.
Nu kan du titta på TikTok på TV! Snart kommer den populära TikTok-appen till Samsungs smarta TV-apparater.
Samsungs och Googles smarta hem kan nu prata med varandra Samsung har startat samarbete med Google som nu lägger till företagets portfölj av Nest-produkter i SmartThings.
Ajöss till gratis Google-lagring Google varnar användare av Gmail, Drive och Foton – ditt innehåll kan raderas
Tidal Connect tar kontroll över musiken Tidal gör som Spotify: Med Tidal Connect är det lättare att strömma musik till kompatibla högtalare.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend