Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Apple kartlägger Sverige

Kartläggningsbilar med kameror har setts på gatorna

Skrivet av / 2015-08-04 - 20:40
Apple kartlägger Sverige

När Apple Maps lanserades hade den mängder av problem som blev en källa till underhållning på nätet. Men med tiden har man lyckats få ordning på intressepunkter och navigering.

Och nu får vi tydligen uppdaterade gatubilder i Sverige. En skåpbil med en mängd sensorer och kameror monterade har nämligen synts på gatorna i Stockholm. Att det verkligen är deras bil bekräftas av texten ”Apple Maps” på sidan av bilen.

apple maps car

Detta bekräftas av Apple som på sin kalender för bilarna skriver att man under Augusti kommer kartlägga Stockholm med förorter samt Malmö. Planeringen sträcker sig inte längre, men vi får hoppas att man får med Göteborg och några andra större städer under September.

Liksom Google kommer man att pixelera ansikten och registreringsskyltar från bilderna.

maps.apple.com

(Tack till Joel Brandell för fotona på bilen)

Jonas Ekelund
(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen