Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

10 saker Apple inte berättade

Här är ytterligare 10 intressanta nyheter i Apples kommande operativsystem

Av / 2016-06-16 - 23:45
10 saker Apple inte berättade

I måndagens presentation av de kommande iOS 10, tvOS, watchOS 3 och macOS Sierra så visade Apple upp de viktigaste nyheterna. Sedan dess har mängder av utvecklare kunnat börja prova tidiga versioner. Här är några av de efterlängtade nyheter de hittat som Apple inte hade tid att berätta om.

tvos siri svenska

Det smartaste sättet att styra Apple TV är med rösten, men det har inte fungerat i Skandinavien. Men snart får vi Siri på svenska och norska.

(Foto: Tillverkare)

Sitter man i ett mörkt rum, exempelvis på bio, kan det vara irriterande att telefonen lyser upp så starkt. Många har därför efterlyst ett nattläge, så kallad Dark Mode. Det verkar ännu inte vara aktiverat i iOS 10 på själva enheten, men senaste dygnet har utvecklare lyckats få det att fungera i vissa appar i utvecklingsläget.

delete stock apps

I iOS 10 kan man äntligen radera standard-appar man inte använder. Det inkluderar Calculator, Calendar,Compass, Contacts, FaceTime, Find My Friends, Home, iBooks, iCloud Drive, iTunes Store, Mail, Maps, Music, News, Notes, Podcasts, Reminders, Stocks, Tips, Videos, Voice Memos, Watch app och Weather. Läs mer på support.apple.com

(Foto: Tillverkare)

Redan innan man försöker ansluta till en Wifi-hotspot varnar den om internet-anslutning saknas. Eller om iOS inte anser den som en säker anslutning.

(Foto: Tillverkare)

Mail-appen i iOS 10 känner av om ett mejl kommer från en mejllista. Man får automatiskt en knapp för att avsluta prenumerationen.

ios-10-3d-touch-control-center

Kontroll-centret i iOS 10 har nu stöd för 3D Touch så att man får tillgång till praktiska snabbval.

(Foto: Tillverkare)

Kart-appen i iOS 10 vet nu vilka vägar som har vägtullar, och kan föreslå en billigare väg om det inte är en alltför lång omväg.

Det senaste året har användare av iPhone 6s och 6s Plus märkt att musiken pausas om man tar ett foto. Det irritationsmomentet ska nu vara borta, rapporterar användare av iOS 10 för utvecklare.

(Foto: Tillverkare)

När din telefon kopplar ifrån CarPlay så markerar kart-appen automatiskt var du parkerat din bil.

(Foto: Tillverkare)

För oss som ofta slarvar med att gå och lägga oss i tid finns nu en ny väckarklocka. Baserat på hur mycket sömn du behöver får du inte bara en väckning i tid, men också en påminnelse om att det är dags att gå till sängs.

Sugen på mer? Här är en användare som går igenom hela 50 detaljer han noterat:

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen