Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Android-slickepinne till LG:s telefoner

LG hinner först med att uppdatera sina befintliga modeller till Android 5.0. Toppmodellen G3 får Lollipop i december och andra modeller följer ”snart” efter.

Av / 2014-11-13 - 09:51
Android-slickepinne till LG:s telefoner

Efter lanseringen av Android 5.0 har mobil- och surfplattetillverkarna fått brådis att hinna först med att erbjuda det nya operativsystemet till sina enheter. De första nya produkterna har redan släppts och nu pågår kapplöpningen om vem som först hinner uppdatera befintliga modeller.

LG ligger bra till med att erbjuda Android 5.0 till sin toppmodell LG G3. Just nu är operativsystemet på väg ut till G3-mobiler i Polen, medan utrullningen i Norden är planerad till december. Vilka andra modeller som får Lollipop, och när, ska enligt LG meddelas ”snart”.

Den senaste versionen av Android har många olika förbättringar, bland annat en ny design med större djup, skuggor och animeringar. Notiserna har förbättrats med både ny layout och nytt färgschema, och går nu att nå på den nya låsskärmen. Dessutom införs en ny säkerhetsfunktion för att förenkla anslutningen mellan enheter, vilket innebär att användarna kan låsa upp sin telefon när den är i närheten av en parkopplad Bluetooth-enhet som LG G Watch eller G Watch R. Lollipop innehåller också programvaran Android Runtime (ART) som hjälper till med att förbättra enhetens prestanda.

”LG är fast beslutna att ge kunderna den bästa möjliga mobilupplevelsen och därför är det vår högsta prioritet att erbjuda Android Lollipop till alla G3-användare så fort som möjligt”, säger Dr. Jong-Seok Park, President och CEO för LG Electronics Mobile Communications Company.

”De nya funktionerna och förbättringarna i Android 5.0 kommer att ge LG G3 en ny användarupplevelse och göra telefonen ännu bättre.”

G3_Lollipop_D855_titan-460x430

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

HMD Skyline oväntat cool mobil

Youtube hittar låten du nynnar på

Nästa Sony-mobil kan sakna viktig kamerafunktion

OnePlus redo för en kall sommar med heta produkter

Läcka om Google Pixel 9

Slut på ensamrätt för Apple Pay

Flytta fotona från Google till iCloud

Apple Vision Pro-försäljningen i USA är praktiskt taget "död"

Äntligen hastighet i Google Maps

Samsung gör nya och bättre vikbara med AI

Nya smartklockor från Samsung med fokus på hälsa och friluftsliv

Galaxy Ring kommer inte till Sverige just nu

Rulla till toppen