Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

15 års batteritid i standby!

Xpal Power ligger bakom mobiltelefonen SpareOne, som påstås ha 15 års standby-tid och 10 timmars taltid – på ett enda AA-batteri!

Av / 2012-01-27 - 16:30
15 års batteritid i standby!

Tanken är att SpareOne ska vara en backup-telefon som du kan ha liggande i handskfacket eller som du tar med dig när du åker på camping eller semestrar i fjällen.

Även om smartmobiler är fantastiska apparater som klarar det mesta så är det lite si och så med batteritiden. Om du inte håller dig i närheten av laddaren så räcker telefonen inte mer än en dag, max två.

Ibland har man inte tillgång till någon extern ström, och hur gör man då om man råkar ut för en nödsituation? Xpal Power tycker att det kan vara praktiskt att ha en extra telefon till hands.

Billig
SpareOne är billig, den kostar bara 50 dollar när den släpps i mars. Den har inget teckenfönster så du kan inte skicka eller ta emot SMS, och du kan inte heller bläddra bland kontakterna som ligger på SIM-kortet. Med andra ord måste du själv komma ihåg telefonnumren du ska ringa, precis som i gamla dagar.

De av os som växt upp med knapptelefonerna från 80- och 90-talet lär känna igen de klassiska knappljuden. Allt för att man ska veta om man tryckt på samma knapp två gånger.

LED-ljus
Telefonens enda indikatorer är två lysdioder. Den ena visar att batteriet har ström och den andra om det finns täckning. Dioderna innebär också att telefonen fungerar som svag ficklampa så man slipper känna sig fram till proppskåpet mitt i natten om strömmen går.

Batteritiden sägs vara 15 års standby med ett helt vanligt, utbytbart AA-batteri. Risken är väl i och för sig överhängande att batteriet börjar läcka långt före det, men det hindrar inte telefonen från att vara imponerande strömsnål.

spareonephone.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Xiaomi släpper Flip-konkurrent

Google själva ligger bakom enorm läcka

HMD Skyline oväntat cool mobil

Youtube hittar låten du nynnar på

Nästa Sony-mobil kan sakna viktig kamerafunktion

OnePlus redo för en kall sommar med heta produkter

Läcka om Google Pixel 9

Slut på ensamrätt för Apple Pay

Flytta fotona från Google till iCloud

Apple Vision Pro-försäljningen i USA är praktiskt taget "död"

Äntligen hastighet i Google Maps

Samsung gör nya och bättre vikbara med AI

Rulla till toppen